Krehučká hrnčeková bublanina s marhuľami: Osvedčený RECEPT, ktorý sa zaručene vydarí!

Keď som ochutnala prvýkrát túto bublaninu, okamžite som sa do nej zamilovala.

Tak jemný a lahodný koláčik s ovocím som ešte nejedla a to pečiem prakticky od mladosti.

 

 

Hoci je veľmi jednoduchá a každý má svoj recept, podľa mňa ide o jeden z najlepších koláčov na svete.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pridávam sme overený hrnčekový recept na fantastickú bublaninu, ktorú si zamilujete.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček kr. cukru

2 bal. vanilkový cukor

1 bal. kypriaci prášok do pečiva

1 hrnček mlieka

3 ks vajec

½ hrnčeka oleja

Ovocie:

 

 

Ja odporúčam marhule

Jahody

Maliny

Čučoriedky

Černice

Ja mám bublaninu najradšej s čerstvým ovocím, ale môžete použiť aj zavárané či mrazené ovocie.

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto.

 

 

V jednej miske si zmiešame sypké prísady:

múku s kryštálovým cukrom, vanilínovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva.

V druhej miske si zmiešame tekuté prísady:

metličkou vymiešame vajcia s mliekom a olejom.

 

 

Potom do múčnej zmesi vlejeme mokrú zmes.

Vymiešame si vláčne cesto.

 

 

Plech vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne potrieme olejom.

Vylejeme cesto.

 

 

Poukladáme čerstvé alebo zavárané ovocie.

Koláč je najlepší s čerstvým ovocím, ale mimo sezóny ho samozrejme môžete pripraviť aj so zaváraným.

V takom prípade ale odporúčam ubrať cukor.

 

 

Pečieme cca 30 minút pri teplote 170-180oC.

Ak máme veľa ovocia, môžeme použiť väčší plech cca 30×40 cm, bublanina bude nižšia a pečieme ju kratšie.

 

 

Keď chceme bublaninu vyššiu, pečieme na menšom plechu a pečieme dlhšie, aby sa prepiekol.

Po upečení poprášime práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels