Krehučká hrnčeková bublanina s ovocím: Osvedčený recept za 5 minút, ktorý sa zaručene vydarí!

Keď som videla úžasnú bublaninu, ktorú uverejnila v skupine o varení pani Šárka.

 

Hoci je veľmi jednoduchá a každý má svoj recept, podľa mňa ide o jeden z najlepších koláčov na svete.

Pridávam sme overený hrnčekový recept na fantastickú bublaninu, ktorú si zamilujete.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček kr. cukru

2 bal. vanilkový cukor

1 bal. kypriaci prášok do pečiva

1 hrnček mlieka

3 ks vajec

½ hrnčeka oleja

Ovocie:

Jahody

Maliny

Čučoriedky

Černice

Ja mám bublaninu najradšej s čerstvým ovocím, zvlášť s jahodami, malinami a čučoriedkami

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto.

 

 

V jednej miske si zmiešame múku s kryštálovým cukrom, vanilínovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva.

V druhej miske si metličkou vymiešame vajcia s mliekom a olejom.

 

 

Potom do múky vlejeme mokrú zmes.

Vymiešame si vláčne cesto.

 

 

Plech vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne potrieme olejom.

Vylejeme cesto.

Poukladáme čerstvé alebo zavárané ovocie.

Koláč je najlepší s čerstvým ovocím, ale mimo sezóny ho samozrejme môžete pripraviť aj so zaváraným.

V takom prípade ale odporúčam ubrať cukor.

 

 

Pečieme cca 30 minút pri teplote 170-180oC.

Ak máme veľa ovocia, môžeme použiť väčší plech cca 30×40 cm, bublanina bude nižšia a pečieme ju kratšie.

 

 

Keď chceme bublaninu vyššiu, pečieme na menšom plechu a pečieme dlhšie, aby sa prepiekol.

Po upečení poprášime práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay