„Brumík“ – mliečne piškóty s čokoládovou náplňou: Deti vás budú za tento koláč zbožňovať!

Pripravte si doma jemný dezert v štýle Brumíka a potešte svoje deti.

Dezert pripravujem viackrát do týždňa a stále sa nám máli.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála moj.kolačić na fenomenálny „Brumík“ koláčik.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na cesto:

5 vajec

150 g kryštálového cukru

1 balenie citrónového cukru

1 ČL vanilkovej esencie

200 ml rastlinného oleja

300 ml mlieka

300 g hladkej múky

1 balenie prášku do pečiva

Na polevu:

500 ml šľahačkovej smotany

100 g čokolády na varenie

100 g mliečnej čokolády

Postup:

Do misky pridáme vajcia a cukor.

Niekoľko minút šľaháme mixérom.

Šľaháme, kým zmes nestrojnásobí objem a bude krémová.

Potom za šľahania pridáme citrónový cukor a vanilkovú esenciu.

 

 

Znížime rýchlosť mixéra a tenkým prúdom nalievame olej.

Za šľahania prilievame mlieko.

 

 

Po trochách za šľahania pridávame múku a prášok do pečiva.

Zmes nalejeme do vopred vymasteného a pomúčeného plechu.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme cesto vychladnúť 5-10 minút pri izbovej teplote.

 

 

Do cesta spravíme dierky pomocou rukoväte od varešky.

Dierky by mali byť vo vzdialenosti približne 2 cm.

Ale dávame pozor, aby sme nedosiahli na úplné dno.

Do misky nalámeme mliečnu čokoládu a čokoládu na varenie.

Zalejeme horúcou smotanou a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

 

 

Čokoládovú zmes nalejeme na cesto najprv tak, aby sme vyplnili otvory.

Zvyškom zalejeme celé cesto.

Dezert vložíme na noc do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky môžeme lahodný dezert servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay