Broskyňový koláč zo šľahačkovej smotany: Jemný a veľmi lahodný koláč z hrnčeka, pripravený za 7 minút!

3 ks vajce

1 hrnček cukor kryštálový

1 hrnček (hladká) múka

1 hrnček múka hrubá

200 ml smotana na šľahanie

1 bal. prášok kypriaci

...

štipka soľ

ovocie

na vymastenie a vysypanie plechu tuk a múka

cukor práškový

Postup:

V miske si rozšľaháme vajcia spolu s cukrom do bielej peny. Ja som namiesto cukru použila med. Do bielej peny prisypeme preosiatu múku, kypriaci prášok, soľ a vlejeme smotanu. Pokiaľ je cesto príliš husté, dolejeme smotanu, prípadne mlieko.

Vymastíme a vysypeme múkou plech na pečenie s vyššími okrajmi. Vlejeme cesto. Na vrch navrstvíme ovocie.

Pečieme pri 180 stupňoch približne 30 min.