3 broskyne, 200 g tvarohu, 3 vajcia a takýto výsledok: Ovocný SKVOST – 40 minút a už rozvoniava v kuchyni!

Tento recept zo stránky blog.giallozafferano.it je naozaj perfektný.

 

 

Pár prísad a máte fantastický koláčik ku kávičke.

Mne sa veľmi dobre hodil včera, keď nám v kuchyni zvýšili 3 prezreté marhule z domácej úrody.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Určite skúste, je výborný.

Poznámka:

V originálnom recepte je uvedený syr riccota, ja som ho nahradila tvarohom rozmiešaný s kyslou smotanou a výsledok bol vynikajúci.

Potrebujeme:

3 veľké (L) alebo 4 menšie vajcia

250 g syru Ricotta

Alebo:

200 g jemného tvarohu + 50 g kyslej smotany (ak nemáte, dá sa nahradiť aj 250 g masla, alebo pomazánkovým maslom – ja som nemala)

Ďalej:

150 gramov kr. cukru

1 bal. prášku do pečiva

300 gramov hladkej múky

podľa chuti strúhaná citrónová kôra

3 broskyne alebo marhule

Postup:

 

 

Tvaroh dobre rozmiešame s kyslou smotanou, aby vznikla jednotná zmes.

Prípadne použijeme syr Ricotta.

 

 

Ak nemáte tvaroh a smotanu, môžete použiť maslo, alebo pomazánkové maslo, prípadne len 250 g tvarohu.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

 

 

Šľahajte čím dlhšie (aj 10 minút) aby bola konzistencia naozaj nadýchaná.

Pridajte tvarohovú zmes.

Dobre rozmiešajte.

 

 

Nakoniec vmiešame špachtľou preosiatu múku s práškom do pečiva.

Vymiešame jednotné cesto.

 

 

Cesto navrstvíme do formy (24 cm), ktorú sme si vymastili a vysypali múkou.

Na cesto uložíme plátky broskýň.

Broskyne nakrájané na plátky ukladáme do kruhu.

 

 

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Pečieme približne na 40 minút – ale táto doba je naozaj len približná.

 

 

Koláč je treba sledovať a keď je zlatistý a pekne narastie, treba ho vybrať.

Nakoniec len posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels