plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkový koláč s bielou čokoládou – ako torta: Cesto ako pierko, len vyliať na plech a pridať ovocie!

Výborný ovocný koláč s bielou čokoládou, ktorý chutí ako torta. je naozaj vynikajúci a pritom jednoduchý na prípravu.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

4 vajcia

100 g oleja

Citrónovú kôru

200 g kr. cukru

100 g mlieka

1 bal. Prášku do pečiva

2 broskyne alebo jablká

Na krém:

1 vajce

50 g múky

500 g mlieka

50 g kr. cukru (alebo podľa chuti)

50-70 g bielej čokolády

Postup:

Najskôr pripravíme krém. Mlieko nalejeme do hrnca a preložíme na plameň. Vajce rozmiešame s cukrom a múkou. Vriace mlieko zložíme z plameňa, vmiešame doň vaječnú zmes, rozmiešame a preložíme späť na plameň a uvaríme hustý puding. Zložíme z plameňa a do ešte horúceho pudingu vmiešame kúsky čokolády. Necháme vychladnúť.

Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom, postupne pridávame mlieko a olej. Pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a kôru z citróna.

Formu vymastíme maslom a nalejeme do nej cesto. Na cesto uložíme kúsky ovocia a pomocou lyžice vrstvíme do cesta kopčeky krému.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Či je koláč upečený skontrolujte špáradlom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes