Výborný ovocný koláč s bielou čokoládou, ktorý chutí ako torta. je naozaj vynikajúci a pritom jednoduchý na prípravu.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
4 vajcia
100 g oleja
Citrónovú kôru
200 g kr. cukru
100 g mlieka
1 bal. Prášku do pečiva
2 broskyne alebo jablká
Na krém:
1 vajce
50 g múky
500 g mlieka
50 g kr. cukru (alebo podľa chuti)
50-70 g bielej čokolády
Postup:
Najskôr pripravíme krém. Mlieko nalejeme do hrnca a preložíme na plameň. Vajce rozmiešame s cukrom a múkou. Vriace mlieko zložíme z plameňa, vmiešame doň vaječnú zmes, rozmiešame a preložíme späť na plameň a uvaríme hustý puding. Zložíme z plameňa a do ešte horúceho pudingu vmiešame kúsky čokolády. Necháme vychladnúť.
Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom, postupne pridávame mlieko a olej. Pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a kôru z citróna.
Formu vymastíme maslom a nalejeme do nej cesto. Na cesto uložíme kúsky ovocia a pomocou lyžice vrstvíme do cesta kopčeky krému.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Či je koláč upečený skontrolujte špáradlom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)