plny-hrniec_transparent_negativ.png

Broskyňový koláč ľahký ako pierko: Cesto len vylejte na plech, pridajte ovocie a smotanu – je to najlepší koláčik pod slnkom!

Výborný koláč, veľmi šťavnatý a krémový. Ulahodíte celej rodine.

Výborný koláč, veľmi šťavnatý a krémový. Ulahodíte celej rodine.

Potrebujeme:

cesto:

6 vajec

6 polievkových lyžíc cukru

6 polievkových lyžíc hladkej múky

1 prášok do pečiva

krém:

1 l mlieka

3 vanilkové pudingy

10 lyžíc kr. cukru

3 tégliky kyslá smotana

ďalej:

kompót broskyne alebo marhule

200 ml smotany na šľahanie

Postup:

Pre cesto vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme pri teplote 180 ° C, kým nie je piškóta upečená.
Ešte horúci korpus pokvapkáme šťavou z kompótu. Na korpus navrstvíme scedené ovocie z kompótu.

Na krém si uvaríme z mlieka, cukru a pudingových práškov hustý puding. Necháme vychladnúť, vmiešame kyslú smotanu a navrstvíme na ovocie. Keď krém úplne vychladne, potrieme vrch koláča šľahačkou.

Podávame vychladené.

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes