plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babkin broskyňovo-pudingový koláč z rýchlika: 3 vrstvy s krémom pripravené za minútku, chutí nesmierne dobre!

Výborný koláč s pudingom a broskyňami, ktorý je naozaj hneď pripravený. Skúste, určite vám zachutí.

zloženie:

200 g polohrubej múky

180 g roztopeného masla alebo margarínu

150 g cukru

2 vanilkový cukor

2 lyžičky prášku do pečiva

2 polievkové lyžice kakaa

Broskyne, jablká, ananás alebo iné ovocie

3 lyžice citrónovej šťavy (môže chýbať)

na krém:

2 bal. vanilkový puding

700 ml mlieka

6 lyžíc cukru

1/2 lyžičky škorice

Postup:

Najprv pripravíme puding – rozmiešame dve vanilkové pudingy v 7 dl mlieka, pridáme cukor, škoricu a uvaríme puding. Necháme zľahka vychladnúť.

Ovocie nakrájame na plátky, rozpustíme margarín.

Všetky ostatné zložky sa zmiešajú vo veľkej miske (môžeme zmiešať len lyžicou, prípadne použite šľahač).

Cesto rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme 2 polievkové lyžice kakaa a do druhej premiešame 2-3 lyžice mlieka.

Plech s rozmermi 20×30 cm vymastíme s maslom, vysypeme s múkou. Najprv nalejeme na plech biele cesto, potom kúsky ovocia, cychladnutý puding a nakoniec tmavé cesto.

Na 170 stupňov v predhriatej rúre pečieme asi 40 minút.

zdroj: splitinapok.blogspot.com

Najlepšie recepty na dnes