Cesto len vylejte na plech, pridajte ovocie a smotanu: KRÉMOVÁ broskyňová torta!

Fantastický dezert, ktorý je tak osviežujúci a lahodný, že by ste mu len ťažko hľadali konkurenciu.

 

Potrebujeme:

2ks vajíčka

60 g cukor

100 g hladká múka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

prášok do pečiva 1 lyžička

200 ml mlieka

Na krém:

500 ml smotana na šľahanie

práškový cukor podľa chuti

plechovka broskýň

kakaový prášok

želatína broskyňová

voda

Postup:

 

1) Rozklepneme si vajíčka do misky, prisypeme k nim cukor a elektrickým šľahačom šľaháme tak dlho, kým nevytvoríme bielu a hladkú penu.

K tej potom pridáme preosievanú hladkú múku s práškom do pečiva a kakaovým práškom a dobre premiešame špachtľou alebo vareškou.

 

 

2) Takto získané cesto nalejeme do plechu vyloženého papierom na pečenie a dáme do rúry piecť asi na 25 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

Po dopečení plech vyberieme z rúry a necháme korpus vychladnúť.

 

 

3) Želatínu necháme napučať podľa pokynov na obale a následne rozpustíme v 400 mililitroch horúcej vody a necháme vychladnúť.

Broskyňový kompót scedíme a broskyne nakrájame na malé kocky.

4) Smotanu na šľahanie nalejeme do misky a šľahačom vyšľaháme do tuhej a pevnej peny.

 

 

Nakoniec pridáme práškový cukor, ktorý opatrne vmiešame do šľahačky, aby sa rozpustil.

Za stáleho miešania potom prilejeme do hmoty aj rozpustenú želatínu, ktorá medzitým musí vychladnúť.

Nenalievame ju do šľahačky horúcou! Zmes dobre premiešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja.

5) Krém vložíme na chvíľku do chladničky, aby ľahko stuhol.

Stačí na to pár minút.

Potom ho vytiahneme, primiešame doň kúsky nakrájaných broskýň, dobre zamiešame a rozotrieme ho na povrchu upečeného a vychladnutého korpusu, ktorý ste vopred ľahko potreli vychladnutým čajom, aby sa nasiakol tekutinou a zmäkol.

Pokojne môžete potrieť aj šťavou z kompótu.

6) Hotovú tortu vložíme do chladničky vychladiť a stuhnúť po dobu najmenej 3 hodín, najlepšie však cez noc.

 

 

Nakoniec celý povrch torty zasypeme práškovým kakaom, nakrájame na porcie a podávajte so šálkou dobrého čaju alebo kávy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár