Zabudnite na zemiaky a ryžu: Najchutnejšia zdravá príloha k nedeľnému obedu – vyberiem z rúry a už sú prázdne taniere!

Vynikajúci recept na zdravú a rýchlu večeru z youtube, ktorú pripravíte z karfiolu a jednoduchej omáčky.

Vynikajúci recept na zdravú a rýchlu večeru z youtube, ktorú pripravíte z karfiolu a jednoduchej omáčky.

Stačí len zaliať, dať piecť a o 30 minút je výborné jedlo na stole.

Potrebujeme:

Brokolicu – 1 veľkú hlávku alebo 2 menšie (asi 1 kg) – môžete zvoliť pol na pol brokolicu a karfiol

1 lyžička soli

1 lyžica mlieka

...

Paprika (červená, zelená)

Paradajka

1 cibuľa

3 lyžice oleja

Na omáčku:

3 vajcia

2 šálky mlieka (400 ml)

5 lyžic oleja

4 lyžice hladkej múky

1 lyžička soli

1 bal. prášku do pečiva

Petržlenová vňať

Strúhaný syr mozzarella s nižším obsahom tuku

Postup:

Brokolicu rozdelíme na ružičky a pár minút povaríme v osolenej vode s lyžicou mlieka (nie tak, aby sa rozvarila, ešte sa bude zapekať v rúre).

Brokolicu scedíme.

Cibuľu očistíme a nakrájame.

Orestujeme na troche oleja.

Teraz brokolicu aj cibuľku navrstvíme do vymastenej zapekacej misy.

Pridáme aj nakrájanú paradajku a papriku.

Teraz si pripravíme omáčku. V nádobe zmiešame všetky prísady a vymiešame alebo rozmixujeme s mixérom.

Vmiešame aj petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno.

Zalejeme zeleninu a dáme do vyhriatej rúry.

Posypeme strúhaným syrom a pri teplote 190 stupňov pečieme asi 25 minút.

Výsledok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 Video návod: