Keď budete v obchode, vezmite aj jednu brokolicu. 30 minútová panvica s kuracím mäsom a famóznou omáčkou podľa Číňanov!
Potrebujeme:
1 brokolicu
3 lyžičky sušeného zázvoru
500 g kuracích pŕs
1 ks červenej papriky
½ cibule
3-4 strúčiky cesnaku
1 lyžicu hnedého cukru
2 lyžičky kukuričného škrobu
Zelenú cibuľku
150 g šampiónov
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice bieleho suchého vína
Slnečnicový olej podľa chuti
Postup:
Zmiešajte víno so sójovou omáčkou, cukrom a škrobom. Dobre premiešajte a nechajte stáť, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Nakrájame kuracie mäsko cez vlákna – na pásiky.
Brokolicu rozdelíme na ružičky. Dáme do vriacej vody a varíme 2-3 minúty. Huby nakrájame na tenké plátky.
Nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno, k cesnaku pridáme zázvor a nakoniec nakrájame nadrobno aj papriku a cibuľku na krúžky. Vezmite si wok alebo bežnú veľkú hlbokú panvicu a zohrejte na nej olej. Rýchlo osmažte kurča na vysokej teplote tak, aby bolo mäsko dozlatista opečené. Potom vyberieme kúsky a preložíme na tanier.
Na tej istej panvici opečte najskôr cibuľku a potom pridajte cesnak so zázvorom a spolu opražte po dobu asi 30 sekúnd, aby olej nasiakol korením. Pridajte huby a po 3-4 minútach aj kúsky brokolice a po niekoľkých minútach vráťte kurča, prilejte sójovú omáčku, kúsky papriky a variť, kým sa omáčka nezredukuje.
Podávame s ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)