plny-hrniec_transparent_negativ.png

Brokolica s kuracím mäsom podľa Číňanov: Aj tí, ktorí inak brokolicu nemusia si len pridávajú a pridávajú!

Keď budete v obchode, vezmite aj jednu brokolicu. 30 minútová panvica s kuracím mäsom a famóznou omáčkou podľa Číňanov!

Keď budete v obchode, vezmite aj jednu brokolicu. 30 minútová panvica s kuracím mäsom a famóznou omáčkou podľa Číňanov!

Potrebujeme:

1 brokolicu

3 lyžičky sušeného zázvoru

500 g kuracích pŕs

1 ks červenej papriky

½ cibule

3-4 strúčiky cesnaku

1 lyžicu hnedého cukru

2 lyžičky kukuričného škrobu

Zelenú cibuľku

150 g šampiónov

2 lyžice sójovej omáčky

2 lyžice bieleho suchého vína

Slnečnicový olej podľa chuti

Postup:

Zmiešajte víno so sójovou omáčkou, cukrom a škrobom. Dobre premiešajte a nechajte stáť, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Nakrájame kuracie mäsko cez vlákna – na pásiky.

Brokolicu rozdelíme na ružičky. Dáme do vriacej vody a varíme 2-3 minúty. Huby nakrájame na tenké plátky.

Nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno, k cesnaku pridáme zázvor a nakoniec nakrájame nadrobno aj papriku a cibuľku na krúžky. Vezmite si wok alebo bežnú veľkú hlbokú panvicu a zohrejte na nej olej. Rýchlo osmažte kurča na vysokej teplote tak, aby bolo mäsko dozlatista opečené. Potom vyberieme kúsky a preložíme na tanier.

Na tej istej panvici opečte najskôr cibuľku a potom pridajte cesnak so zázvorom a spolu opražte po dobu asi 30 sekúnd, aby olej nasiakol korením. Pridajte huby a po 3-4 minútach aj kúsky brokolice a po niekoľkých minútach vráťte kurča, prilejte sójovú omáčku, kúsky papriky a variť, kým sa omáčka nezredukuje.

 Podávame s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes