Brilantný čokoládový dezert: Príprava zaberie menej času, ako by ste čakali a výsledok vás milo prekvapí!

Fantastická delikatesa, ktorej samotná príprava vám nezaberie veľa času.

Dezert je nielenže rýchlo pripravený, ale nemusíte použiť žiadnu múku, kondenzované mlieko a ani rúru.

 

 

Rýchly recept na nepečený cheesecake z youtube sa určite oplatí vyskúšať.

...

Potrebujeme:

200 g čokoládových oblátok

5 bielkov

300 g práškového cukru

100 ml vody

10 g želatíny

20 g kakaa

Na polevu:

100 g čokolády

80 g masla

Postup:

V miske rozmixujeme čokoládové oblátky.

Túto hmotu potom pridáme do tortovej formy z vnútornej strany obalenej fóliou.

Rovnomerne ju na dne rozotrieme.

Bielky oddelíme od žĺtkov a pridáme ich do misky.

 

 

V pohári s vodou rozmiešame želatínu a necháme ju napučať.

Do bielkov počas šľahania pridávame cukor a šľaháme, kým nevznikne pena.

 

 

Ďalej do peny za šľahania pridáme roztopenú želatínu.

Polovicu hmoty nalejeme do formy.

Do druhej polovice v miske nasypeme kakao, zašľaháme a nalejeme do formy.

 

 

Zmesi vo forme mierne premiešame a dáme na 30 minút do chladničky.

Po vychladnutí vyberieme dezert z formy a odstránime fóliu.

V menšom hrnci za miešania roztopíme čokoládu s maslom.

 

 

Čokoládu nalejeme na dezert.

Pomocou špachtle ju dôkladne rozotrieme po celej ploche a vložíme na 30 minút do chladničky.

Sladký čokoládový dezert môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash