plny-hrniec_transparent_negativ.png

Brilantná fazuľa: Recept vyhrabaný z babičkinej zásuvky!

Tento osvedčený recept na pečenú fazuľu majte po ruke.

Vďaka triku na vyprážanie, ktorý používali naše staré mamy, znásobíme plnosť chuti.

 

 

Jednoduché, sýte a mimoriadne chutné jedlo podľa receptu z portálu haps.

 

 

Hoci je príprava tohto jedla veľmi rýchla , fazuľu je potrebné deň vopred namočiť.

Náš recept je bezkonkurenčný, takže ak chcete vytvoriť skutočné majstrovské dielo z fazule, postupujte podľa našich rád.

Potrebujeme:

400 g fazule (najlepšie „Beautiful Hansel“)

2 malé cibule

3 strúčiky cesnaku

300 g slaniny

200 g klobásy

5 bobkových listov

5 zrniek nového korenia

10 zrniek korenia

3 PL paradajkového pretlaku

2 balenia nakladaných paradajok

2 ČL údenej papriky

1 ČL čili

2 ČL sladkej papriky

1 ČL rasce

3 ČL majoránky

olej na vyprážanie

soľ, korenie a kryštálový cukor podľa chuti

petržlenovú vňať

Postup:

Fazuľu začneme pripravovať deň vopred.

Večer fazuľu prepláchneme, vložíme do veľkej misky a zalejeme veľkým množstvom vody.

 

 

Na druhý deň fazuľu opäť prepláchneme.

Vložíme do veľkého hrnca a zalejeme vodou.

 

 

Pridáme lyžičku soli a korenia.

Varíme hodinu.

 

 

Počas tejto doby si na panvici rozpálime olej a opražíme cibuľu dozlatista.

Potom pridáme všetky koreniny, nasekaný cesnak, premiešame a smažíme na miernom ohni 3 minúty.

 

 

Všetko (spolu s tukom) pridáme do hrnca s fazuľou.

Potom opečieme na kocky nakrájanú klobásu a slaninu.

 

 

Do vriacej fazule pridáme aj mäso.

Všetko spolu varíme 20 minút.

 

 

Pridáme paradajky z konzervy, pretlak a premiešame.

Dochutíme soľou, korením a cukrom.

 

 

Fazuľu servírujeme posypanú petržlenovou vňaťou s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes