Tento osvedčený recept na pečenú fazuľu majte po ruke.
Vďaka triku na vyprážanie, ktorý používali naše staré mamy, znásobíme plnosť chuti.
Jednoduché, sýte a mimoriadne chutné jedlo podľa receptu z portálu haps.
Hoci je príprava tohto jedla veľmi rýchla , fazuľu je potrebné deň vopred namočiť.
Náš recept je bezkonkurenčný, takže ak chcete vytvoriť skutočné majstrovské dielo z fazule, postupujte podľa našich rád.
Potrebujeme:
400 g fazule (najlepšie „Beautiful Hansel“)
2 malé cibule
3 strúčiky cesnaku
300 g slaniny
200 g klobásy
5 bobkových listov
5 zrniek nového korenia
10 zrniek korenia
3 PL paradajkového pretlaku
2 balenia nakladaných paradajok
2 ČL údenej papriky
1 ČL čili
2 ČL sladkej papriky
1 ČL rasce
3 ČL majoránky
olej na vyprážanie
soľ, korenie a kryštálový cukor podľa chuti
petržlenovú vňať
Postup:
Fazuľu začneme pripravovať deň vopred.
Večer fazuľu prepláchneme, vložíme do veľkej misky a zalejeme veľkým množstvom vody.
Na druhý deň fazuľu opäť prepláchneme.
Vložíme do veľkého hrnca a zalejeme vodou.
Pridáme lyžičku soli a korenia.
Varíme hodinu.
Počas tejto doby si na panvici rozpálime olej a opražíme cibuľu dozlatista.
Potom pridáme všetky koreniny, nasekaný cesnak, premiešame a smažíme na miernom ohni 3 minúty.
Všetko (spolu s tukom) pridáme do hrnca s fazuľou.
Potom opečieme na kocky nakrájanú klobásu a slaninu.
Do vriacej fazule pridáme aj mäso.
Všetko spolu varíme 20 minút.
Pridáme paradajky z konzervy, pretlak a premiešame.
Dochutíme soľou, korením a cukrom.
Fazuľu servírujeme posypanú petržlenovou vňaťou s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!