Brilantná kuracia roláda: Po rezňoch už viac nesiahnete, kombinácia kuracích pŕs a slaniny si vás určite získa!

Zaujímavý a mimoriadne chutný recept, v ktorom hrá hlavnú úlohu kombinácia kuracích pŕs a slaniny.

Pripravte si toto skvelé jedlo podľa tohto jednoduchého receptu z youtube.

Potrebujeme:

400 g slaniny

700 g kuracích pŕs

150 g šunky

...

200 g tvrdého syra

4 vajcia

200 g haldkej múky

10 g soli

5 g čierneho korenia

50 g kyslej smotany

5 g provensálskych byliniek

Postup:

Do vymastenej formy na pečenie (alebo pekáča) si po celej ploche uložíme nakrájané kúsky slaniny tak, aby nám približne polovica pretŕčala cez okraj.

Do väčšej misky si rozklepneme vajcia, nasypeme provensálske bylinky a zmes dobre premiešame.

Do ďalšej misky si pripravíme nakrájané kuracie prsia, pridáme soľ, čierne korenie a olivový olej.

Kuracie prsia premiešame, aby boli dôkladne ochutené.

Potom kuracie plátky jednotlivo namočíme do misky s múkou a z obidvoch strán dobre obalíme.

Takto obalené rezne namočíme do vajíčkovej zmesi a položíme na slaninu.

Potom pridáme šunku, najemno nastúhaný tvrdý syr a zalejeme necelým zvyškom vajíčkovej zmesi – časť si odložíme na neskôr, pretože ju budeme ešte potrebovať.

Potom pridáme ďalšiu vrstvu kuracích pŕs, šunky a syra.

Poslednú vrstvu budú tvoriť kuracie prsia.

Do vajíčkovej zmesi, ktorá nám zostala pridáme sladkú papriku, kyslú smotanu a všetko dokopy zmiešame.

Takto pripravenou zmesou polejeme poslednú vrstvu z kuracích pŕs.

Pretŕčajúcu slaninu prehneme smerom do stredu, aby sme ňou prekryli obsah pekáča, vrch prekryjeme alobalom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C približne na jednu hodinu.

Voňavú jemnú roládu nakrájame a servírujeme.

BONUS

Ak chcete vyskúšať ďalší chutný recept, určite vás poteší aj bonus z priloženého VIDEA. 

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

1/2 ČL čierneho mletého korenia

25 g práškovej želatíny

1 ČL soli

1 PL sušeného kôpru

1 ČL červenej mletej papriky

vrecúško na pečenie

Postup:

Kuracie prsia si nakrájame na slíže, vložíme do misy, posypeme korením, soľou, želatínou, sušeným kôprom, červenou mletou paprikou a dobre premiešame rukou. 

Misu s mäsom prikryjeme asi na 1 hodinu a necháme marinovať. 

Po uplynutí tejto doby vložíme mäso do vrecka na pečenie a vložíme do vymasteného pekáča. 

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C na 60 minút. 

Následne vyberieme, zaťažíme napríklad fľašou, ktorú naplníme vodou, necháme mierne vychladnúť a odložíme do chladničky asi na 8 hodín. 

Dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels