plny-hrniec_transparent_negativ.png

Brazílsky krémeš: Jedne fantastický zákusok s kávovou šľahačkou a luxusným krémom!

Potrebujeme:

Cesto:

4 ks žĺtky
200 g cukor kryštálový
100 g orechy mleté
1 pl kakao
100 ml (uvarená) káva
1 pl voda
1 čl sóda bikarbóna
1 čl prášok do pečiva
200 g múka hladká špeciál

Krém:

500 ml mlieko
2 bal prášok vanilkový pudingový
200 g cukor kryštálový
6 ks žĺtky
6 ks bielky

Na vrch:

300 ml smotana na šľahanie
2 bal (Smetafix) stužovač šľahačky
2 pl cukor práškový
1 pl káva mletá

Postup:

Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, vodou, kávou, kakaom do peny. Samostatne zmiešame múku, orechy, prášok do pečiva a sódu a po troškách vmiešavame do žĺtkovej hmoty. Bielky vyšľaháme na sneh s trochou cukru a vmiešame ručne do žĺtkovej hmoty. Takto priapvené cesto navrstvíme na plech 27x37cm, vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 20 minút (cca).

Kým sa cesto vychladí, uvaríme si krém. Do mlieka vmiešame 6 žĺtkov, 2 balíky pudingu, cukor a uvaríme hustú kašu. Zvyšok cukru vyšľaháme s bielkami a takýto sneh a necháme piecť varom ešte 2 minúty.

Ešte horúci krém natrieme na korpus a v chladničke necháme vychladnúť 4 hodiny.

Šľahačku s cukrom a stužovačom vymiešame do pevnej hmoty – vmiešame 1 lyžicu kávy a natrieme na vrch zákusku.

Dozdobíme a môžeme krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes