Bravčový rezeň Špeciál: Lepší rezeň vám nespravia ani v drahom podniku, nemá konkurenciu!

Tento rezeň má u nás doma veľký úspech, skúste, chutí ako viedenský rezeň.

Potrebujeme:

bravčové stehno

sójová omáčka (môžete použiť aj steakovú omáčku, alebo celkom vynechať)

sušený cesnak

Čierne korenie

Na trojobal:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Polohrubá múka

Vajcia

Strúhanka

Na vyprážanie:

Repkový olej a maslo

Ďalej:

Citrónovú šťavu

Postup:

Z stehna si narežeme silnejšie pláty mäsa (cca 3 cm), ktoré cez potravinársku fóliu naklepeme, mierne okoreníme, posypeme sušeným cesnakom a ľahko z jednej strany potrieme omáčkou. Dáme do nádobky a necháme v chlade minimálne 1 hodinu odležať. Ak používame sójovú omáčku, už nemusíme soliť, ak steakovú, tak môžete pridať aj špetku soli.

Potom naštartujeme rúru a necháme ju rozohriať.

Na panvicu si dáme rozohriať olej, pridáme kúsok masla. Odpočinuté rezne si obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Smažíme na miernom plameni z každej strany 3 minúty a potom premiestnime do pekáča. Na takto predsmažené rezne položíme plátky masla, prikryjeme druhou časťou pekáča, vložíme do predhriatej rúry a pečieme na najvyššom stupni 10 minút.

Hotové rezne podávame pokvapkané citrónovou šťavou, so zemiakmi, zemiakovou kašou, alebo len s chlebom. Rezne chutia celkom ako viedenské. Ja ich mám najradšej marinované v „Pepřovej omáčke“ (kúpila som v Lidli).

Prajeme vám dobrú chuť! .-)