Na fb stránke U Miládky v kuchyni som našla tento výborný recept a keď potrebujem rýchly a chutný obed, vždy po ňom siahnem.
Dá sa pripraviť aj z kuracieho mäsa, ale z bravčového je naozaj najchutnejší.
Za 20 minút môžete podávať.
Potrebujeme:
600 g bravčového pleca (4-5 plátkov po asi 150 g) – môžete použiť aj iný druh mäsa
Horčica plnotučná alebo dijonská
Hladká múka
Farebné korenie celé aj mleté
Vetvička rozmarínu (nemusí byť)
Soľ
Trochu bravčovej masti
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g údenej slaniny
1 lyžička mletej papriky
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.
Slaninu nakrájame na kocky.
Mäso osolíme, posypeme mletým čiernym korením a z jednej strany potrieme horčicou.
Na kúsku masti vyškvaríme slaninu a pridáme cibuľu.
Po chvíli vmiešame aj cesnak.
Mäso obalíme v múke a oklepeme.
Pridáme ku slanine s cesnakom.
Sprudka z oboch strán opečieme.
Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou.
Pridáme cca 6-8 guľôčok farebného korenia a rozmarín.
Pod pokrievkou dusíme do mäkka.
Občas obrátime a podľa potreby podlejeme.
Kto chce, môže na záver vybrať korenie a rozmarín a šťavu prepasírovať alebo rozmixovať.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)