plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na obed varím bravčový PERKELT s haluškami: Podľa tohoto receptu je zaručene najlepší!

Tento recept asi nemusíme nikomu zvlášť predstavovať – radí sa medzi všeobecne obľúbené kulinárske klasiky.

 

 

Väčšina z vás má určite svoj ostrieľaný recept, podľa ktorého tento pokrm pripravuje, ale aj tento náš stojí rozhodne za vyskúšanie.

Tradičný recept na klasiku zo slovenských stolov z youtube kanála Varíme a pečieme.

Potrebujeme:

bravčové stehno alebo pliecko

smotanu na varenie alebo na šľahanie

vodu

1 cibuľu

 

 

hladkú múku

soľ

mletú sladkú papriku

mleté čierne korenie

 

 

Postup:

Na začiatku umyjeme bravčové mäso.

Nakrájame na menšie kocky.

Vložíme do misky.

 

 

Ošúpeme cibuľu.

Nakrájame a vložíme do samostatnej misky.

V hrnci zohrejeme olej.

 

 

Do rozpáleného oleja v hrnci pridáme cibuľu.

Znížime teplotu.

Cibuľu smažíme na miernom ohni do zlatista.

 

 

Keď je cibuľa dostatočne osmažená, pridáme mäso.

Teplotu mierne zvýšime a obsah premiešame.

Mäso osolíme a zamiešame.

 

 

Po chvíli pridáme čierne korenie a premiešame.

Keď sa nám mäso zatiahne, pridáme mletú papriku.

Zamiešame a necháme smažiť najviac minútu.

 

 

Takto osmažené mäso podlejeme vodou.

Privedieme do varu.

Po zovretí znížime teplotu, prikryjeme a na miernom ohni dusíme, kým nebude mäso mäkké.

 

 

Keď je mäso dostatočne mäkké, pridáme smotanu.

V pohári zmiešame múku s vodou.

Zmes pomaly prilievame do hrnca a miešame, kým nedosiahneme požadovanú hustotu.

 

 

Zmes dobre premiešame.

Na miernom ohni varíme ešte 10-15 minút.

Hotový perkelt môžeme servírovať napríklad s haluškami.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes