Najlepšie nakladané mäsko: Naložte ho do pohárov a len otvorte vždy podľa potreby!

Urobte si zásoby chutného mäska v pohároch, ktoré vám ušetrí čas pri príprave jedla.

Super recept z youtube, ktorý sa oplatí vyskúšať!

Potrebujeme:

1200 – 1400 g bravčového bôčika

3 poháre s viečkom s objemom 500 ml

3 strúčiky cesnaku

...

3 bobkové listy

čierne korenie

Na nálev:

90 g soli na liter vody

Postup:

Ako prvé si mäso narežeme na menšie kúsky, aby sa vošli do pohárov. 

Potom kúsky mäsa vložíme natesno do pohárov. 

Do každého pohára pridáme 3 strúčiky cesnaku.

Pridáme aj 3 bobkové listy, aj korenie. 

Do hrnca si nalejeme vodu.

Nasypeme do nej soľ a necháme zovrieť. 

Do každého pohára nalejeme horúci nálev, poháre priklopíme viečkom.

Položíme do hrnca, ktorého dno sme pokryli utierkou. 

Poháre v hrnci zalejeme teplou vodou.

Prikryjeme pokrievkou a necháme zovrieť.

Varíme asi 2 hodiny. 

Následne dôkladne uzavrieme viečka a otočíme poháre hore dnom. 

Necháme postupne vychladnúť zabalené v deke a uložíme ich do chladničky.

Mäso takto vydrží čerstvé aj 1 mesiac!

Dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP