Bravčový bôčik podľa receptu môjho svokra: Pridal som aj zemiaky a výsledok každého prekvapil – DELIKATESA z jedného plechu!

Pripravte si doma jemný zapekaný bôčik so zemiakmi podľa nášho nenáročnému receptu.

Mäsko je tak jemné a lahodné, že sa vám bude rozplývať v ústach.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes na zapekaný chrumkavý bôčik so zemiakmi.

...

Potrebujeme:

1,5 kg bravčového bôčika

1 kg zemiakov

12+10 g soli

5 g mletého čierneho korenia

5 g provensálskych bylín

3 bobkové listy

5 g tymianu

10 ml rastlinného oleja

500 ml smotany na varenie

Postup:

Na začiatku zvrchu narežeme bôčik na hrubšie plátky a preložíme ho na plech.

Potom vrch posypeme soľou, čiernym korením a provensálskymi bylinkami.

 

 

Potom pridáme tymian, bobkové listy, polejeme olejom a všetko dôkladne votrieme do mäsa z oboch strán.

Mäso preložíme na tvrdú podložku a do plechu vložíme ošúpané zemiaky.

 

 

Zemiaky dôkladne posolíme a ponatriasame, aby sa soľ dostala všade.

Mäso preložíme na zemiaky.

 

 

Zemiaky zalejeme smotanou, plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme hodinu pri teplote 180°C.

Do chrumkava upečené mäsko môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Bonus:

Potrebujeme:

1 kg bravčového bôčika

30 ml rastlinného oleja

500 ml piva

50 ml sójovej omáčky

10 g cukru

10 g soli

5 g sladkej červenej papriky

5 g mletého čierneho korenia

5 g sušeného cesnaku

5 g provensálskych byliniek

Postup:

Bravčový bôčik rozkrojíme na dve časti a vložíme ho do naolejovanej panvice.

Mäso dôkladne osmažíme zo všetkých strán.

 

 

Mäso v panvici zalejeme pivom a sójovou omáčkou.

Potom pridáme cukor,  soľ, sladkú papriku, čierne korenie, cesnak a provensálske bylinky.

 

 

Panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme 30 minút.

Po uplynutí tejto doby vyberieme mäso z panvice.

 

 

Delikátne mäso posypeme nakrájanou cibuľkou, paprikou a môžeme servírovať s vychladeným pivom.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay