Pripravte si doma jemný zapekaný bôčik so zemiakmi podľa nášho nenáročnému receptu.
Mäsko je tak jemné a lahodné, že sa vám bude rozplývať v ústach.
Jednoduchý recept z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes na zapekaný chrumkavý bôčik so zemiakmi.
Potrebujeme:
1,5 kg bravčového bôčika
1 kg zemiakov
12+10 g soli
5 g mletého čierneho korenia
5 g provensálskych bylín
3 bobkové listy
5 g tymianu
10 ml rastlinného oleja
500 ml smotany na varenie
Postup:
Na začiatku zvrchu narežeme bôčik na hrubšie plátky a preložíme ho na plech.
Potom vrch posypeme soľou, čiernym korením a provensálskymi bylinkami.
Potom pridáme tymian, bobkové listy, polejeme olejom a všetko dôkladne votrieme do mäsa z oboch strán.
Mäso preložíme na tvrdú podložku a do plechu vložíme ošúpané zemiaky.
Zemiaky dôkladne posolíme a ponatriasame, aby sa soľ dostala všade.
Mäso preložíme na zemiaky.
Zemiaky zalejeme smotanou, plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme hodinu pri teplote 180°C.
Do chrumkava upečené mäsko môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Bonus:
Potrebujeme:
1 kg bravčového bôčika
30 ml rastlinného oleja
500 ml piva
50 ml sójovej omáčky
10 g cukru
10 g soli
5 g sladkej červenej papriky
5 g mletého čierneho korenia
5 g sušeného cesnaku
5 g provensálskych byliniek
Postup:
Bravčový bôčik rozkrojíme na dve časti a vložíme ho do naolejovanej panvice.
Mäso dôkladne osmažíme zo všetkých strán.
Mäso v panvici zalejeme pivom a sójovou omáčkou.
Potom pridáme cukor, soľ, sladkú papriku, čierne korenie, cesnak a provensálske bylinky.
Panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme 30 minút.
Po uplynutí tejto doby vyberieme mäso z panvice.
Delikátne mäso posypeme nakrájanou cibuľkou, paprikou a môžeme servírovať s vychladeným pivom.
Dobrú chuť!
Video návod: