plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slávnostný bôčik v lahodnej pivovej omáčke: Chutí skvele a úplne sa topí v ústach!

Lahodný, šťavnatý a voňavý recept na bravčový bôčik. 

Na jeho prípravu nepotrebujete ani zapínať rúru.

Bôčik na tejto lahodnej aromatickej pivovej omáčke si získa všetkých hostí a smelo ho môžete podávať aj na slávnostný stôl.

 

 

Potrebujeme:

1,8 kg bravčového bôčika

500 ml svetlého piva

50 ml sójovej omáčky

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL provensálskych bylín

1 ČL sušeného cesnaku

1 PL mletej červenej papriky

1 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

Postup:

 

 

Bravčový bôčik osušte papierovými utierkami.

Potom nakrájajte na menšie kusy.

Vložte ich do veľkej panvice.

Panvicu dajte na sporák na silný oheň.

 

 

Mäso opečte z oboch strán, kým nezhnedne.

 

 

Dochuťte soľou, zmesou mletého korenia a sušeného cesnaku.

Potom zalejte pivom a sójovou omáčkou.

 

 

Panvicu prikryte pokrievkou.

Mäso nechajte 20 minút dusiť na strednom ohni.

 

 

Potom pridajte papriku, cukor a premiešajte.

Mäso teraz tiež otočte na opačnú stranu.

 

 

Hrniec opäť prikryte pokrievkou a mäso nechajte piecť 1,5 – 2 hodiny na strednom ohni, počas ktorých ho budete musieť ešte niekoľkokrát otočiť.

 

 

Vyberte mäso na tanier a nechajte ho úplne vychladnúť.

Potom dajte cez noc do chladničky.

 

 

Nakrájajte na plátky a vychutnávajte.

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes