plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové kúsky na čiernom pive: Najlepší obed aký existuje!

Tento obed je u nás obľúbená klasika.

 

 

Vynikajúci a navyše veľmi jednoduchý recept na bravčové pečené na čiernom pive.

Základom je šťavnatý bravčový bôčik a cibuľa.

Ak máte chuť na výbornú večeru, určite stavte na tento recept.

Potrebujeme:

800 g bravčového bôčika

 

 

4 ks cibule

8 strúčikov cesnaku

Soľ

Mleté čierne korenie

Rasca

500 ml čierneho piva

Postup:

Mäso pokrájame na väčšie kocky.

 

 

Dáme do pekáča, ochutíme soľou, korením, rascou.

Pridáme cibuľu a cesnak nakrájané na plátky.

Zľahka premiešame.

 

 

Teraz podlejeme pivom a prikryjeme alobalom.

Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

Pečieme približne hodinu.

 

 

Potom mäso odokryjeme.

Následne dopečieme do červena (asi pol hodinu).

Počas pečenia podľa potreby podlievame pivom.

 

 

Podávame so zemiakovou knedľou a kyslou kapustou.

Prípadne stačia aj uvarené zemiaky alebo čerstvý chlebík.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes