plny-hrniec_transparent_negativ.png

Musím sa podeliť o fantastický recept na bravčové vcelku: Žiadne vyprážanie ani trojobal, len 10 minút prípravy a máte LUXUSNÉ jedlo!

Vynikajúci recept na bravčové mäso vcelku, ktoré je šťavnaté, jemné a chutí fantasticky. Určite ho skúste, je to ideálne aj ako slávnostný obed.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

bravčové karé v celku – 1 kg

paradajky – 3 kusy

cibuľa – 2 kusy

slanina plátky – 150 g

olej – 20 ml

maslo – 30 g

cesnak – 4 strúčiky

bobkové listy – 5 kusov

biele víno – 100 ml

Postup:

Mäso vcelku nakrojíme na plátky, ale neprekrojíme celkom.

Ochutíme soľou a korením – aj v zárezoch.

Cibuľu a papriku nakrájame na plátky.

Do zárezov vložíme plátky paradajky, cibule a plátky slaninky.

Napichneme na špajlu a ešte upevníme motúzom.

Môžeme rozdeliť na niekoľko menších častí, alebo nechať vcelku – podľa toho, akú veĺkú máme panvicu.

Na panvici zahrejeme olej a pridáme maslom.

Mäso sprudka orestujeme z oboch strán.

pridáme censka, bobkový list a restujeme.

Podlejeme vínom – môžeme prikryť a dúsime domääka.

Podávame s prílohou podľa chuti.

 

 

Najlepšie recepty na dnes