Bravčové stehno po námornícky: Do mäsa dajte len kúsok šunky a kyslú uhorku – za toto jedlo vás budú doma nosiť na rukách!

Vo facebookovej skupine Recepty z mojej kuchyne som našla výborný recept na Bravčové stehno po námornicky, ide o naozaj vynikajúci recept, hoci môže pripomínať sviečkovú, chutí inak, podľa mňa ešte lepšie.

Potrebujeme:

800 g bravčového stehna

100 g bravčovej šunky

2 stredné kyslé uhorky

Soľ, korenie

1 cibuľa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mrkva, petržlen a petržlen, spolu asi 200-250 g

Plátok citróna

2 lyžice horčice

1-2 lyžice hladkej múky

200 ml mlieka (ja dávam len smotanu)

150 ml smotany

olej

Postup:

Polovicu šunky a 1 uhorku si nakrájame na kúsky a prešpikujeme s nimi mäso. Potom v hrnci zahrejeme olej a rýchlo na ňom orestujeme mäso zo všetkých strán. Mäso vyberieme a v hrnci si speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a opečieme do zlatista. K zelenine pridáme mäso, plátok citróna, osolíme, okoreniníme a podlejeme. Dusíme domäkka. Do hrnca môžeme pridať aj zvyšné uhorky a šunku.

Keď je mäso hotové, vyberieme ho z hrnca a nakrájame na plátky. Z hrnca vyberieme zvyšky citróna a omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.

V troche studenej vody si rozmiešame múku na zahustenie, pridáme aj horčicu, smotanu, mlieko a vlejeme do rozmixovanej zmesi. necháme rpevariť

Podávame s knedľou, zemiakovou kašou, alebo zemiakmi.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne/facebook

Témy:


Pridajte svoj komentár