Bravčové steaky v horčicovej omáčke: Perfektný nápad na obed, keď neviete čo uvariť!

Obľúbená kombinácia bravčového mäsa a horčice vás nikdy nesklame.

Výborný obed, na ktorý potrebujete len pár surovín.

Mäsko je veľmi chutné a lahodné.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z youtube.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa (karé alebo krkovička)

soľ

čierne mleté korenie

250 – 300 g cibule

rastlinný olej

1 strúčik cesnaku

3 PL horčice

1 PL hladkej múky

500 ml horúcej vody

Postup:

Mäso si nakrájame na rovnomerne hrubé plátky, rozložíme vedľa seba, pokryjeme potravinárskou fóliou.

Jemne naklepeme tĺčikom na mäso. 

Potom steaky z oboch strán osolíme a okoreníme. 

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno.

 

 

Potom si dáme na panvicu trochu rastlinného oleja, rozhorúčime a mäso sprudka opekáme z každej strany asi 8 – 10 minút. 

Mäso vyberieme z panvice na tanier, nalejeme si do nej znovu trochu rastlinného oleja a orestujeme cibuľku. 

 

 

Pridáme prelisovaný cesnak a smažíme asi 3 – 4 minúty.

K cibuľke a cesnaku následne pridáme 3 lyžice horčice, premiešame, zaprášime múkou a za stáleho miešania osmažíme ďalšie 2 – 3 minútky. 

 

 

Teraz všetko zalejeme 100 ml horúcej vody a smažíme až kým sa voda neodparí.

Potom znovu dolejeme 100 ml vody.

Proces opakujeme, pričom následne opäť dolejeme 100 ml horúcej vody.

 

 

Všetko mäso vrátime naspäť do panvice a pridáme ďalších 100 ml horúcej vody.

Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 – 12 minút.

Znovu podlejeme 100 ml horúcej vody. 

 

 

Opäť mäso prikryjeme pokrievkou a dusíme ďalších 15 minút. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay