plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové rolky zapečené: Výborné a úplne jednoduché!

Vynikajúci obed z bravčového mäsa, smotany, syra a chutnej náplne s lákavou vôňou. Náplň do tejto dobroty si samozrejme môžete zvoliť podľa vlastnej chuti. My však odporúčame voňavú hubovú verziu.

Potrebujeme:

700 g bravčového karé

350 g húb

2 cibule

2 vajcia

150 g strúhaného syra

1 ½ šálku smotany

Soľ a korenie podľa chuti

Rastlinný olej

Postup:

Najskôr si pripravíme náplň. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku dozlatista. Potom pridáme nakrájané huby a spolu smažíme cca 10 minút.

Obsah panvice premiestnime do misky. K zmesi pridáme nakrájané vajcia uvarené natvrdo. Nakoniec pridáme syr a dochutíme soľou a korením. Náplň je teraz pripravená.

Bravčové mäso nakrájame na plátky a rozklepeme tak, aby sme získali dostatočne veľkú plochu na zavinutie náplne. Mäso ochutíme soľou a korením. Do každého kúska mäsa navrstvíme 2 lyžice náplne.  Mäso zrolujeme a upevníme dreveným špáradlom alebo niťou.

Rolky preložíme na rozpálenú panvicu a opražíme zo všetkých strán.

Potom rolky premiestnime do zapekacej misy, podlejeme 1 ½ šálkou vody a na vrch navrstvíme smotanu. Nakoniec ešte môžeme posypať soľou a čiernym korením. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Podávame teplé s prílohou podľa vášho výberu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes