Dnes si nemusíte lámať hlavu nad tým, čo pripraviť na obed: Skúste toto bravčové mäsko so zeleninou na plechu a všetci budú nadšení!

Vytvoriť každý deň zaujímavé rodinné menu dá niekedy poriadne zabrať a akýkoľvek dobrý recept sa hodí. Dnes máme pre vás preto skvelý tip na rýchly a chutný obed z youtube!

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé (alebo krkovičky)

2 cibule

1 mrkvu

1/2 hlávky kapusty

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 červenú papriku

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

100 g parmezánu

4 PL kečupu

Postup:

Bravčové mäso si nakrájame na hrubšie plátky a z oboch strán jemne naklepeme tĺčikom na mäso.

Osolíme, okoreníme a dobre rozotrieme.

Papriku si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.

Cibuľu si ošúpeme a takisto nakrájame na menšie kúsky.

Na spodok vymasteného pekáča uložíme polovicu plátkov mäsa, na to navrstvíme papriku, aj cibuľu. 

Teraz si ošúpeme mrkvu a nastrúhame ju na hrubom strúhadle.

Polovicu kapustnej hlávky zas nakrájame na tenké slíže.

Aj mrkvu, aj kapustu navrstvíme do pekáča a osolíme. 

Navrch naukladáme zvyšné plátky mäsa, všetko prikryjeme mokrým papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 40 minút pri teplote 200 °C.

Medzitým si vymiešame nastrúhaný parmezán s kečupom, po 40 minútach mäso vytiahneme z rúry, odokryjeme, natrieme pripravenou zmesou a dáme piecť ešte na 20 minút. 

Hotovo. Mäsko je pripravené a môžeme ho servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár