Tento recept ma naučil môj starý otec z dediny. Jednoduché a chutné jedlo, na ktorom si pochutná celá rodina.
Mäsko je veľmi jemné, lahodné a pripravíte ho na jednom plechu s prílohou aj oblohou.
Mäsko podávajte s jednoduchým šalátom alebo čerstvou zeleninou.
Potrebujeme:
1-1,2 kg mäsového karé
soľ
čierne korenie
5 stredne veľkých zemiakov
1 cibuľa
olej
100-120 g syra
1 lyžička horčice
2 lyžice majonézy
2 lyžice bieleho jogurtu
Papier na pečenie
Postup:
Mäsko si nakrájame na plátky.
Prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme.
Posypeme soľou a korením.
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Ochutíme soľou a korením.
Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom.
Do misy navrstvíme zemiaky.
Nakrájame cibuľu a uložíme na zemiaky.
Syr nastrúhame na strúhadle a preložíme do misky.
K syru pridáme horčicu, majonézu aj jogurt.
Ochutíme soľou a dobre premiešame.
Zmes navrstvíme na mäso.
Plech prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 20 minút.
Potom odstránime papier a pečieme ďalších 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: