plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rezne už nenamáčam do mlieka: Jeden trik šéfkuchára a nič lepšie ste zaručene nejedli – poraďte to každému!

Bravčové rezne namiesto namáčania v mlieku zalejem inou tekutinou: Po vyprážaní sa každé sústo roztopí v ústach!

Bravčové rezne sú u nás jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré sa dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov, okrem iného aj v nakladanej verzii.

 

 

Aj keď samotný názov môže naznačovať trochu nevkusný výtvor, jedlo naozaj stojí za vašu pozornosť.

Takto pripravené bravčové rezne sú mimoriadna šťavnaté a plné chutí.

Jednoduchý recept na dokonalé bravčové rezne z portálu pysznosci.

Ak by sme mali vybrať najobľúbenejšie jedlá u nás, bravčový rezeň by určite stál na stupni víťazov.

Najlepšie chutí so zemiakmi a opraženou kapustou alebo zeleninovou prílohou.

 

 

Za pozornosť však nestojí len klasická verzia jedla.

Odporúčame tento „nakladaný“ spôsob.

Nejedná sa však o nakladanie mäsa – stačí, ak plátky mäsa namiesto mlieka vložíme do inej tekutiny.

 

 

Ako namočiť bravčové karé na rezne?

Ak chcete zmenu, odporúčame vám vyskúšať nakladané rezne.

Myšlienkou je namočiť rezne na noc do šťavy z nakladaných uhoriek pred ich vysmážaním.

 

 

Samozrejme, najlepšie výsledky dosiahneme, ak použijeme doma pripravené nakladané uhorky.

Vďaka tomu bude mäso nasiaknuté mimoriadnou chuťou a vôňou, ktorú nemožno napodobniť.

Okrem roho bude mäso mimoriadne šťavnaté a mäkké.

 

 

Po vyprážaní bude rezeň bude taký jemný, že sa pod vidličkou prakticky rozpadne.

Šťava z nakladaných uhoriek je tiež „tekuté zlato“.

Vďaka vysokému obsahu živín má množstvo zdraviu prospešných a liečivých vlastností.

 

 

Oplatí sa ju zaradiť do jedálnička najmä v zime, pretože priaznivo pôsobí na imunitu.

Je to spôsobené obsahom vitamínu C a prítomnosťou probiotických baktérií.

 

 

Na nakladané bravčové rezne potrebujeme:

500 g bravčového karé

cca 500 ml šťavy z nakladaných uhoriek

1 vajce

hladkú múku

strúhanku

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej na vyprážanie

 

 

Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm.

Potom plátky vyklepeme.

Plátky vložíme do hlbokej misky a zalejeme šťavou z uhoriek.

 

 

Malo by jej byť toľko, aby bolo mäso úplne zaliate.

Misku s mäsom vložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň vyberieme mäso z uhorkovej šťavy, osušíme a dochutíme soľou a korením.

 

 

Mäso obalíme v múke.

Potom v rozšľahanom vajci.

A nakoniec dôkladne obalíme v strúhanke.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej.

Rezne hneď vypražíme vo veľmi horúcom oleji z oboch strán do zlatista.

Hotové rezne podávame tradične so zemiakmi a šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes