Bravčové rezne sú u nás jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré sa dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov, okrem iného aj v nakladanej verzii.
Aj keď samotný názov môže naznačovať trochu nevkusný výtvor, jedlo naozaj stojí za vašu pozornosť.
Takto pripravené bravčové rezne sú mimoriadna šťavnaté a plné chutí.
Jednoduchý recept na dokonalé bravčové rezne z portálu pysznosci.
Ak by sme mali vybrať najobľúbenejšie jedlá u nás, bravčový rezeň by určite stál na stupni víťazov.
Najlepšie chutí so zemiakmi a opraženou kapustou alebo zeleninovou prílohou.
Za pozornosť však nestojí len klasická verzia jedla.
Odporúčame tento „nakladaný“ spôsob.
Nejedná sa však o nakladanie mäsa – stačí, ak plátky mäsa namiesto mlieka vložíme do inej tekutiny.
Ako namočiť bravčové karé na rezne?
Ak chcete zmenu, odporúčame vám vyskúšať nakladané rezne.
Myšlienkou je namočiť rezne na noc do šťavy z nakladaných uhoriek pred ich vysmážaním.
Samozrejme, najlepšie výsledky dosiahneme, ak použijeme doma pripravené nakladané uhorky.
Vďaka tomu bude mäso nasiaknuté mimoriadnou chuťou a vôňou, ktorú nemožno napodobniť.
Okrem roho bude mäso mimoriadne šťavnaté a mäkké.
Po vyprážaní bude rezeň bude taký jemný, že sa pod vidličkou prakticky rozpadne.
Šťava z nakladaných uhoriek je tiež „tekuté zlato“.
Vďaka vysokému obsahu živín má množstvo zdraviu prospešných a liečivých vlastností.
Oplatí sa ju zaradiť do jedálnička najmä v zime, pretože priaznivo pôsobí na imunitu.
Je to spôsobené obsahom vitamínu C a prítomnosťou probiotických baktérií.
Na nakladané bravčové rezne potrebujeme:
500 g bravčového karé
cca 500 ml šťavy z nakladaných uhoriek
1 vajce
hladkú múku
strúhanku
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej na vyprážanie
Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm.
Potom plátky vyklepeme.
Plátky vložíme do hlbokej misky a zalejeme šťavou z uhoriek.
Malo by jej byť toľko, aby bolo mäso úplne zaliate.
Misku s mäsom vložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň vyberieme mäso z uhorkovej šťavy, osušíme a dochutíme soľou a korením.
Mäso obalíme v múke.
Potom v rozšľahanom vajci.
A nakoniec dôkladne obalíme v strúhanke.
Na panvici rozohrejeme olej.
Rezne hneď vypražíme vo veľmi horúcom oleji z oboch strán do zlatista.
Hotové rezne podávame tradične so zemiakmi a šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!