plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové REZNE na prírodno: Mám recept s ktorým sa mäsko len rozpadá!

Najlepšia marináda na prípravu bravčového, výborná na pečenie, smaženie aj grilovanie!

A marinádu na ne môžete pokojne použiť aj na grilované pochúťky alebo na prípravu pečeného či duseného mäsa.

 

 

Recept mám od tety Evky z Liptova.

Toto mäsko je tak jemné a lahodné, až je ťažké uveriť, že ide o bravčové karé.

V tejto úprave je ale naozaj nebesky chutné.

Ak chcete recept obzvláštniť, môžete pridať iné koreniny alebo bylinky.

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé nakrájaného na plátky

 

 

4-5 cesnakových strúčikov (alebo cesnakovú pastu – ak ju máte, mäso netreba ani soliť)

1 menšiu cibuľu

2 lyžice sladkej papriky

Mlieko

Hladká múka – na posypanie aj obalenie

Olej

Soľ

Čierne mleté korenie

Voliteľné:

 

 

Bylinky podľa chuti

Koreniny podľa chuti

Na podávanie:

Zemiaková kaša s cibuľkou

Opekané zemiaky

Ryža

Tarhoňa

Postup:

Cibuľku si očistíme a nakrájame nadrobno.

 

 

Mäso zľahka naklepeme a nasolíme.

Potom dobre potrieme pretlačeným cesnakom z oboch strán.

Posypeme paprikou a hladkou múkou (tiež použijeme asi 2 lyžice).

 

 

Teraz a zalejeme mliekom.

Pridáme aj nakrájanú cibuľu a premiešame.

Takto odložíme do chladničky na noc marinovať.

Na druhý deň môžete použiť nasledovne:

 

 

mäso jednoducho obalíte v hladkej múke a vypražíte na oleji, alebo jednoducho pripravíte na prírodno.

Výborný tip je tiež osmažiť si sprudka rezne na panvici a potom spolu s marinádou zapiecť v rúre.

Vďaka marináde budú fantasticky chutné, nech už ich pripravíte akokoľvek!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes