Bravčové rezne vám nevychádzajú ideálne? Skontrolujte, v čom môže byť chyba!

Bravčové rezne sú obľúbené, jednoduché jedlo, ktoré si však vyžaduje správnu prípravu.

Pšeničná múka je kľúčovým doplnkom pri obaľovaní.

 

 

Užitočný tip na prípravu dokonalých rezňov z portálu smakosze.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Bravčové rezne sú skvelým nápadom na večeru pre celú rodinu.

Ak sú správne pripravené, ochutené a obalené, budú šťavnaté a plné chuti.

 

 

Veľa ľudí vypráža rezne na repkovom oleji alebo masti.

Osobne odporúčame rozpustené maslo.

 

 

Bez ohľadu na to, aký druh tuku si vyberiete, dávajte pozor na jeho teplotu.

Bravčové rezne podávajte s obľúbenými prílohami.

Výborné sú napríklad so zemiakmi a opečenou kapustou, s kyslou kapustou alebo s ľahkým šalátom z paradajok a čerstvej uhorky.

 

 

K rezňom si môžete pripraviť aj hubovú alebo šampiňónovú omáčku.

Jedlo bude chutiť úžasne, ak mäso pripravíte správnym spôsobom.

 

 

Múka je veľmi dôležitou zložkou pri obaľovaní bravčových rezňov

Opadáva obal počas vyprážania rezňov?

Stačí jeden jednoduchý trik a bravčové rezne dopadnú dokonale.

 

 

Rezne najprv obaľte v múke.

Namiesto hladkej múky sa odporúča použiť múka polohrubá.

Vďaka tomu následné vrstvy obalu dobre priľnú k mäsu a hotové rezne budú mať chutný vzhľad a primeranú šťavnatosť.

 

 

Nakrájané tenké rezne posypte soľou a korením.

Potom ich dôkladne obaľte v pšeničnej múke.

Potom v rozšľahaných vajciach, do ktorých pridáte aj trochu piva.

 

 

Pivo spôsobí, že trojobal bude ešte nadýchanejší a lahodnejší.

Nie každý túto prísadu do trojobalu pridáva, ale práve vďaka nej sú rezne naozaj fantasticky chutné!

Presvedčte sa sami, že kombinácia piva a polohrubej múky funguje zaručene!

A nakoniec obaľujeme v strúhanke.

 

 

Prečo sa nepodarili bravčové rezne? Objavte najčastejšie chyby

Kúsky bravčové mäsa vyklepte tĺčikom na tenké plátky.

Ak je mäso príliš hrubé, bude pri vyprážaní tvrdé, vláknité a miestami surové.

 

 

Vyklepané kúsky mäsa posypte soľou a korením.

Potom ich dajte do misky, zalejte mliekom, pridajte nakrájanú cibuľu a vložte do chladničky aspoň na dve hodiny.

 

 

Bravčové rezne budú mastné a stratia chuť, ak ich neopečiete na veľmi horúcom tuku alebo ak pridáte olej, keď je mäso na panvici.

Studený tuk, či už vyprážate mäso na oleji, rozpustenom masle alebo bravčovej masti, sa okamžite vstrebáva.

 

 

Bravčové rezne opečte na dobre rozohriatom tuku, potom budú šťavnaté a chutné.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay