Bravčové rebierka v bezkonkurenčnej marináde: Keď si spomeniem na tú chuť, okamžite sa mi zbiehajú slinky!

Pripravte doma tieto vynikajúce rebierka podľa tohto receptu z youtube a všetci budú pri stole „mňamkať“! Neskutočná dobrota…A čo je najdôležitejšie, s trikom šéfkuchára sú reberierka extra chutné a jemné – tajomstvo chuti spočíva v pridaní obyčajného jablka!

Potrebujeme:

1 500 g bravčových rebierok

soľ a čierne korenie podľa chuti

1 jablko

150 g kečupu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 ml sójovej omáčky

50 g cukru

2 PL jablčného octu

1 a 1/2 ČL byliniek (oregano, bazalku)

sušenú cibuľu podľa chuti

2 ČL rasce

1 ČL koriandra

Postup:

Rebierka si osolíme, okoreníme a dobre votrieme do mäska.

Jablko si očistíme, ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Potom zmiešame s jablčným octom. Pridáme cukor, kečup, nalejeme sójovú omáčku, pridáme koreniny, bylinky a všetko dobre premiešame.

Vznikne nám veľmi chutná marináda, ktorou teraz polejeme mäsko a dobre rozotrieme (asi 1/3 marinády si odložíme na neskôr).

Následne ho prikryjeme potravinárskou fóliou, odložíme do chladničky a necháme marinovať aspoň hodinu, ale ak ho necháte v chladničke cez noc, bude ešte chutnejšie.

 

Keď sa rebrá dostatočne dlho marinovali, vložíme ich do pekáča, ktorý sme si vystlali alobalom a zabalíme.

Pečieme pri teplote 190 – 200 °C asi 2 hodiny. Potom dáme dolu alobal, ale musíme dať pozor aby sme sa nepopálili horúcou parou.

Ideálne je teraz rebierka vybrať z výpeku a poukladať na rošt. Potrieme ich zvyškom marinády a dáme dopiecť pri 220 °C ešte asi na 57 minút. Keď sú rebierka upečené, môžeme ich servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

Video postup: