plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zapečené bravčové plátky, ktoré nemajú konkurenciu: Odkedy sme ochutnali toto lahodné mäsko, klasické rezne sú na vedľajšej koľaji!

Klasické rezne boli dlho číslom jedna na našom jedálničku.

 

 

Odkedy sme však ochutnali tieto skvelé zapekané plátky z bravčového karé podľa receptu z youtube, všetci dajú prednosť radšej im!

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé

2 fialové cibule

1 paradajku

240 g syra

1 PL majonézy

2 PL kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

1 PL paradajkového kečupu

1 ČL horčice

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu si nakrájame na pol krúžky a vložíme do misky.

 

 

Pridáme majonézu, soľ a čierne mleté korenie.

Dôkladne premiešame. 

 

 

Paradajky si umyjeme a nakrájame na kolieska.

V miske si vymiešame smotanu, alebo biely jogurt s kečupom a horčicou. 

 

 

Bravčové karé si nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm.

Narežeme okraje, odrežeme blanky.

Na celý povrch z oboch strán narežeme na povrchu mriežku. 

 

 

Osolíme, okoreníme z oboch strán.

Mäso uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Každý plát potrieme pripravenou omáčkou, položíme naň koliesko paradajky.

 

 

Navrstvíme cibuľu.

Prikryjeme alobalom.

Takto pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 50 minút. 

 

 

Po uplynutí tejto doby plech vyberieme, odokryjeme.

Na každý plát mäsa položíme plátok syra a dáme zapiecť.

Hotovo, môžeme podávať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod

 

https://youtu.be/lV1NeRH7XRY

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes