Tak toto je delikatesa: Zapečené bravčové plátky s hubami, zemiakmi, paradajkou a syrom!

Ak si do svojej zbierky receptov pridáte aj tento z youtube, určite neoľutujete.

Výborný obed alebo večera a všetko zapečiete na jednom plechu!

Potrebujeme:

8 plátkov bravčového karé alebo krkovičky

soľ

čierne korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

bylinky podľa chuti

červenú mletú papriku podľa chuti

1 cibuľu

6 väčších šampiňónov

rastlinný olej

4 väčšie zemiaky

2 PL paradajkovej pasty

1 paradajku

2 PL kyslej smotany

70 g tvrdého syra

Postup:

Bravčové mäso si nakrájame na hrubšie plátky, prikryjeme potravinárskou fóliou.

Naklepeme tĺčikom na mäso.

Z oboch strán posypeme soľou, koreninami a rukou dobre rozotrieme. 

Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky a orestujeme na troche oleja.

Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a takisto orestujeme. 

Zemiaky si očistíme, nakrájame na kolieska, vložíme do misy a ochutíme soľou a koreninami.

Pridáme aj trochu oleja a premiešame. 

 

Plátky mäsa si naukladáme vedľa seba na vymastený plech.

Potrieme paradajkovou pastou, navrstvíme orestovanú cibuľu, šampiňóny, naukladáme kolieska zemiakov, na kolieska pokrájanú paradajku a potrieme smotanou.

 

Plech prikryjeme mokrým pergamenovým papierom, alobalom.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 45 – 50 minút pri teplote 180 °C. 

Pred dopečením vyberieme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť na ďalších 5 minút.

Hotové jedlo môžeme posypať čerstvou vňaťkou alebo kôprom.

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár