plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chutné a výdatné bravčové cibuľačky: Perfektné mäsko s omáčkou, ktoré sa hodí k akejkoľvek prílohe a chutí skvele!

Tento recept zo stránky napadovy.blog je možno trošku netradičný, ale ak máte radi výdatné domáce jedlá, určite si prídete na svoje. Bravčové rolky s cibuľou a omáčkou, ktoré chutia výborne k akejkoľvek prílohe!

Nemusíte sa báť, že by bolo toto jedlo len samá cibuľa.

Používa sa v recepte hlavne na zvýraznenie chuti.

Potrebujeme:

400 g bravčových plátkov

250 g cibule

300 g kyslej smotany

Ďalej: 

150 g hladkej múky

1 ČL mletej červenej papriky

zväzok čerstvého kôpru

2 PL octu

1 ČL soli

1 PL cukru

4 PL rastlinného oleja

Postup:

Ak máte bravčové mäso vcelku, nakrájajte ho na asi 1 cm hrubé plátky, naklepte z oboch strán, pridajte soľ, čierne mleté korenie, vložte do misky a nechajte 15 minút odležať.

Polovicu z množstva cibule nakrájajte na tenké pol krúžky, vložte do misky a zasypte soľou, čiernym korením, cukrom a pridajte aj trochu nasekaného kôpru.

Nechajte marinovať asi 10 minút. 

Potom na každý plátok mäsa položte trochu marinovanej cibule a stočte do malej rolky.

Tretinu múky si odložte bokom a vo zvyšku obaľte každú mäsovú rolku. 

TIP: Ak máte doma tvrdý syr, môžete ho nastrúhať a spolu s cibuľou zrolovať do každého plátku mäsa. 

Na hlbokú panvicu alebo do hrnca si dajte olej, rozhorúčte a osmažte mäso dozlatista.

Potom preložte na tanier a do panvice s výpekom vložte druhú polovicu nadrobno nakrájanej cibule. 

Pridajte zátrepku zo smotany a hladkej múky, červenú mletú papriku, trochu nasekaného kôpru a trochu vody.

Vymiešajte kompaktnú hladkú omáčku. 

Teraz vložte do omáčky mäsové rolky tak, aby ich omáčka úplne zakryla.

Podlejte podľa potreby vodou, varte na miernom ohni po dobu asi 40 minút a potom servírujte s obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes