Šťavnaté bravčové plátky na šampiňónoch zapečené so zemiakmi: Výborné jedlo ako od babičky!

Pripravte si toto fantastické šťavnaté mäsko na šampiňónoch podľa receptu z youtube.

Všetko zapečte spolu so zemiakmi a máte obed ako lusk!

Potrebujeme:

2 cibule

300 g šampiňónov

rastlinný olej

...

5 zemiakov

soľ

čierne mleté korenie

provensálske bylinky podľa chuti

2 PL rastlinného oleja

800 g bravčových plátkov krkovičky

2 PL kyslej smotany

1 PL francúzskej horčice

1 PL plnotučnej horčice

150 g tvrdého syra

Na šalát:

1/2 hlávky šalátu

1 paradajku

1 červenú papriku (kapiu)

kôpor

3 PL kyslej smotany

1 ČL plnotučnej horčice

2 ČL francúzskej horčice

soľ, čierne mleté korenie, provensálske bylinky

Postup:

Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno a dáme restovať na olej. 

Šampiňóny si očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pridáme do panvice k cibuli a spolu restujeme. 

 

Zemiaky si očistíme, nakrájame ich na hrubšie kolieska a vložíme do misy. Osolíme ich, pridáme všetky koreniny, olej a premiešame.

Teraz dochutíme aj orestované šampiňóny a takisto pridáme soľ, aj koreniny.

Mäso si nakrájame na plátky, prikryjeme potravinárskou fóliou a vyklepeme tĺčikom na mäso. 

 

 

Takisto aj mäso následne dochutíme soľou a koreninami.

Pridáme trochu oleja a plátky dobre potrieme. 

 

V samostatnej miske si pripravíme omáčku zo smotany, francúzskej horčice, obyčajnej horčice, soli, korenia a byliniek.

 

Pekáč si vymastíme maslom, naukladáme rad zemiakových koliesok, potom rad z plátkov mäsa a znovu prestriedame. 

Teraz navrch navrstvíme orestované šampiňóny s cibuľou. 

 

Navrch ešte rovnomerne rozotrieme pripravenú omáčku, prikryjeme namočeným papierom na pečenie a alobalom.

Dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 200 °C asi na 40 minút. 

 

Po uplynutí doby pečenia pekáč vyberieme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 10 minút pri teplote 180 °C.  

 

Medzitým si nakrájame zeleninu na šalát a pripravíme si dresing zo smotany, horčice, soli a korenín. 

Všetko spolu premiešame.

 

Hotovo.

Zapečené mäso so zemiakmi a syrom môžeme na záver posypať nasekanými bylinkami a podávame spolu so šalátom.

Prajeme dobrú chuť!

 

Video návod