Bravčové plátky na hubách: Najlepšia rýchla omáčka s výbornou chuťou, mäsko sa rozpadá na jazyku!

Výborný recept na rýchle a veľmi chutné, ktoré ocenia najmä milovníci húb. Na prípravu môžete požiť bravčové pliecko, krkovičku alebo pokojne aj bravčové karé. 

Výborný recept na rýchle a veľmi chutné, ktoré ocenia najmä milovníci húb. Na prípravu môžete požiť bravčové pliecko, krkovičku alebo pokojne aj bravčové karé.

Potrebujeme:

4 plátky bravčového mäsa (mala som pliecko)

čerstvé huby (alebo hrsť sušených)

1 cibuľa

100 g anglickej slaniny

1 lyžička sladkej papriky (môžu byť aj dve lyžičky)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica múky

Soľ, korenie, voliteľné koreniny podľa chuti

Olej a kúsok masla

Petržlenovú vňať na oblohu

Postup:

Na oleji s maslom ľahko osmažíme anglickú slaninu, necháme speniť pokrájanú cibuľu, pridáme plátky mäsa a sprudka ich opečieme.

Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, obľúbeným korením, pridáme huby (sušené vopred namočíme asi na hodinu), podlejeme a dusíme.

Mäkké mäso vyberieme, v troške vody rozmiešame múku a omáčku zahustíme. Prešleháme a necháme prevariť minimálne 20 minút. Mäso vložíme späť. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo s knedľou. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)