Výborný recept na rýchle a veľmi chutné, ktoré ocenia najmä milovníci húb. Na prípravu môžete požiť bravčové pliecko, krkovičku alebo pokojne aj bravčové karé.
Potrebujeme:
4 plátky bravčového mäsa (mala som pliecko)
čerstvé huby (alebo hrsť sušených)
1 cibuľa
100 g anglickej slaniny
1 lyžička sladkej papriky (môžu byť aj dve lyžičky)
1 lyžica múky
Soľ, korenie, voliteľné koreniny podľa chuti
Olej a kúsok masla
Petržlenovú vňať na oblohu
Postup:
Na oleji s maslom ľahko osmažíme anglickú slaninu, necháme speniť pokrájanú cibuľu, pridáme plátky mäsa a sprudka ich opečieme.
Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, obľúbeným korením, pridáme huby (sušené vopred namočíme asi na hodinu), podlejeme a dusíme.
Mäkké mäso vyberieme, v troške vody rozmiešame múku a omáčku zahustíme. Prešleháme a necháme prevariť minimálne 20 minút. Mäso vložíme späť. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo s knedľou. Posypeme petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)