plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové na rasci podľa starého receptu: Je také fantastické, že si každý pýta dupľu!

Výborné a pritom úplne jednoduché jedlo, ktoré pripravíte hravo, za pár minút. Mäsko je šťavnaté, chutné a také lahodné, že si určite pridáte dupľu. U nás je to veľmi obľúbený recept.

Výborné a pritom úplne jednoduché jedlo, ktoré pripravíte hravo, za pár minút. Mäsko je šťavnaté, chutné a také lahodné, že si určite pridáte dupľu. U nás je to veľmi obľúbený recept.

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé alebo stehna nakrájaného na plátky

2 ks cibule nakrájanej nadrobno

Hladkú múku

Olej

Soľ

Mletú rascu

Mleté čierne korenie

Mletú červenú papriku

1 lyžičku vegety

Vývar (alebo vodu, prípadne vodu v ktorej sme si rozmiešali bujón)

Na zahustenie:

Hladkú múku a vodu

Postup:

Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Posypeme aj rascou a následne každý plátok mäsa obalíme v múke a sprudka opražíme na oleji v hrnci alebo hlbšej panvici. Mäso vyberieme na tanier a vo výpeku si oprážime nadrobno nakrájanú cibuľku. Na cibuľku uložíme opražené mäsko, zaleje vývarom a pridám aj vegetu. Dusíme 40-45 minút. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a do šťavy pridáme mletú papriku a zahustíme asi lyžicou hladkej múky, ktorú sme si rozmiešali vo vode. Potom mäso vrátime späť do šťavy a varíme ešte 10 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Alenka G.

Najlepšie recepty na dnes