plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší recept na bravčové mäso, aký som kedy varil: Obed, ktorý máte hotový za 30 minút!

Pripravte si doma úžasné bravčové mäsko s neodolateľnou a nezabudnuteľnou šampiňónovou omáčkou.

Toto mimoriadne chutné jedlo som deťom pripravila na sobotný obed a ostali mi po ňom len prázdne vylízané taniere.

Určite som ho nevarola naposledy.

 

 

Jednoduchý recept na fantastické bravčové mäso z youtube.

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa (karé, krkovička, panenka)

korenie

soľ

400 g šampiňónov

30 g masla

1 cibuľu

5 strúčikov cesnaku

1,5 PL múky

250 ml vody

200 ml smotany na varenie

3 PL sójovej omáčky

1 ČL provensálskych bylín

bylinky podľa chuti

Príloha:

Varené alebo pečené zemiaky

Zemiaková kaša

Ryža

Cestovina

Postup:

Mäso nakrájame na hrubšie plátky.

Potom ho poriadne osolíme a okoreníme z oboch strán.

Plátky dáme smažiť na vysokej teplote po dobu 5 minút z oboch strán.

 

 

Z panvice odoberieme mäso, vložíme nakrájané šampiňóny.

Necháme ich variť 5 minút, pridáme maslo a zamiešame.

Potom pridáme nakrájanú cibuľu, premiešame, roztlačíme cesnak a opäť dobre zamiešame.

 

 

Potom do zmesi pridáme múku, vodu, smotanu, sójovú omáčku a dobre špachtľou zamiešame.

Ďalej nasypeme bylinky, vložíme mäso.

Pridáme bylinky podľa chuti.

Prekryjeme pokrievkou a necháme 5 minút variť.

 

 

Mäkké mäsko s lahodnou šampiňónovou omáčkou môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes