Pripravte si doma úžasné bravčové mäsko s neodolateľnou a nezabudnuteľnou šampiňónovou omáčkou.
Toto mimoriadne chutné jedlo som deťom pripravila na sobotný obed a ostali mi po ňom len prázdne vylízané taniere.
Určite som ho nevarola naposledy.
Jednoduchý recept na fantastické bravčové mäso z youtube.
Potrebujeme:
500 g bravčového mäsa (karé, krkovička, panenka)
korenie
soľ
400 g šampiňónov
30 g masla
1 cibuľu
5 strúčikov cesnaku
1,5 PL múky
250 ml vody
200 ml smotany na varenie
3 PL sójovej omáčky
1 ČL provensálskych bylín
bylinky podľa chuti
Príloha:
Varené alebo pečené zemiaky
Zemiaková kaša
Ryža
Cestovina
Postup:
Mäso nakrájame na hrubšie plátky.
Potom ho poriadne osolíme a okoreníme z oboch strán.
Plátky dáme smažiť na vysokej teplote po dobu 5 minút z oboch strán.
Z panvice odoberieme mäso, vložíme nakrájané šampiňóny.
Necháme ich variť 5 minút, pridáme maslo a zamiešame.
Potom pridáme nakrájanú cibuľu, premiešame, roztlačíme cesnak a opäť dobre zamiešame.
Potom do zmesi pridáme múku, vodu, smotanu, sójovú omáčku a dobre špachtľou zamiešame.
Ďalej nasypeme bylinky, vložíme mäso.
Pridáme bylinky podľa chuti.
Prekryjeme pokrievkou a necháme 5 minút variť.
Mäkké mäsko s lahodnou šampiňónovou omáčkou môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: