Rezne pečené na cibuli a horčici: Jednoduché a neuveriteľne chutné zapekané mäso!

Tento recept som náhodou objavil pri bezduchom brázdení naprieč internetom.

Tieto lahodné zapekané mäsové plátky so zeleninou som hneď aj vyskúšal a okamžite opantali naše chuťové bunky.

 

 

Neuveriteľne chutný recept na zapekané bravčové karé z youtube kanála Lecker schnell.

...

Potrebujeme:

6 plátkov bravčového mäsa

soľ

mleté čierne korenie

2 fialové cibule

horčicu

2 paradajky

3 strúčiky cesnaku

4 stredne veľké zemiaky

majonézu

100 g syra

petržlenovú vňať

Postup:

Mäso nakrájame na hrubšie plátky.

Plátky naukladáme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom.

 

 

Mäso posolíme a posypeme čiernym korením z oboch strán a rukou votrieme.

Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Na každé dva plátky cibule položíme plátok mäsa.

Mäso potrieme horčicou.

 

 

Potom na mäsové plátky naukladáme na kolieska nakrájanú paradajku.

Do malej misky pretlačíme cesnak a potrieme ním paradajky.

 

 

Paradajky posolíme.

Umyté a ošúpané zemiaky na jemno nastrúhame.

 

 

Zo zemiakov vytlačíme tekutinu a nanesieme ich na paradajky.

Na vrch natrieme majonézu.

 

 

Plech prekryjeme navlhčeným papierom na pečenie a alobalom.

Vložíme do rúry.

Pečieme 35 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po uplynutí doby odstránime papier a alobal.

Vrch posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Plech vložíme do rúry.

Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 180°C.

Mäso servírujeme s nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay