Nekupujte mäsové konzervy: Vyskúšajte domáce bravčové mäso v pohároch, dlho vydrží a je to delikatesa!

Výborný tip aj na cesty, toto mäsko je omnoho lepšie, ako kupované konzervy. Je domáce, dlho vydrží a chutí fantasticky!

Výborný tip aj na cesty, toto mäsko je omnoho lepšie, ako kupované konzervy. Je domáce, dlho vydrží a chutí fantasticky!

Potrebujeme:

2,5 kg bravčového pliecka

50 g soli

15 g rasce mletej

50 g cesnaku

250 ml vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Čisté poháre na zaváranie

Postup:

Rúru si nastavíme na 180 stupňov.

Mäso umyjeme a nasolíme. Potom nakrájame na menšie kúsky a uložíme na plech s vyššími okrami, ktorý si vymastíme trochou bravčovej masti. Očistené strúčiky cesnaku uložíme medzi kúsky mäsa, pridáme aj rascu a môžeme použiť aj čierne mleté korenie. Nakoniec podlejeme vodou.

Mäsko vložíme do rúry a pečieme približne 2 hodiny, podľa potreby podlievame vodou, prípadne na 1 hodinu pečieme pod alobalom.

Keď je mäsko upečené, ešte horúce ho navrstvíme do čistých pohárov a zalejeme výpekom tak, aby siahala asi 1 cm pod okraj pohárov. Očistíme, pevne zavrieme a sterilizujeme. Najjednoduchší spôsob je poukladať poháre do hlbokého plechu a sterilizovať v rúre (po pečení bude ešte vyhriata). Pri teplote 140 stupňov, necháme v rúre 30 minút.

Potom necháme vychladnúť a skladujeme v chladnejšej, tmavšej komore, s ostatnými zaváraninami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)