Vynikajúce bravčové medailóniky v krémovej omáčke: Toto šťavnaté mäsko je hotová delikatesa!

Toto jemné a šťavnaté mäsko v delikátnej krémovej omáčke podľa tohto receptu z youtube si určite zamilujete.

Potrebujeme:

600 g bravčovej panenky

soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

olivový olej

rastlinný olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g cibule

1 strúčik cesnaku

50 g masla

3 lístky šalvie

40 g hladkej múky

100 ml bieleho vína

400 ml hovädzieho vývaru

120 g mäkkého syra

Postup:

Bravčovú panenku zbavíme blaniek.

Nakrájame ju na rovnomerné kúsky asi na šírku noža. 

Kúsky mäsa nasolíme, okoreníme, vložíme do misy kde ich potrieme olivovým olejom.

Prikryjeme.

Necháme 10 minút stáť. 

Medzitým si cesnak, aj cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Mäso si potom sprudka opečieme na rozhorúčenej panvici s rastlinným olejom z oboch strán.

Potom mäso vyberieme na misu a na panvicu dáme rozpustiť maslo, na ktorom orestujeme cibuľu s cesnakom.

Pridáme lístky šalvie, poprášime múkou.

Pár minút za stáleho miešania osmažíme.

Potom zalejeme bielym vínom, osolíme, okoreníme, premiešame.

Následne pridáme vývar. 

Povaríme za stáleho miešania asi 3 minúty. 

Do omáčky pridáme mäkký syr, necháme ho za stáleho miešania rozpustiť.

Potom omáčku prepasírujeme cez sitko. 

Nakoniec mäso zalejeme omáčkou.

Necháme prevrieť a môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: