plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové mäso zapečené s bešamelom a zeleninou

Skvelý tip na večeru alebo obed, na ktorom si pochutná celá rodina. Lahodná maslová omáčka, zelenina a syr. Vyskúšajte!

Skvelý tip na večeru alebo obed, na ktorom si pochutná celá rodina. Lahodná maslová omáčka, zelenina a syr. Vyskúšajte!

Potrebujeme:

600 g bravčového karé

2 väčšie cibule

100 g masla

3 lyžice hladkej múky

600 ml mlieka

300 g húb

2 paradajky

100 g syra

Soľ

Čierne mleté korenie

Muškátový orech

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do zapekacej misy a posypeme soľou a korením.

Cibuľu očistíme, nakrájame na prúžky a rozložíme ich na mäso.

Pripravíme si bešamel. Na panvici s hrubším dnom rozpustíme maslo a pridáme 3 lyžice múky. Dôkladne miešame, aby v hmote nevznikli hrudky.

Postupne do zmesi prilievame mlieko (tenkým prúdom). Pridáme aj soľ, čierne korenie a štipku muškátového orieška.

Omáčku varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne. 1/3 omáčky navrstvíme na mäso s cibuľou.

Huby umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Rozložíme na omáčku a opäť zalejeme 1/3 bešamelu.

Paradajky narežeme na kolieska, rozložíme na omáčku a prelejeme zvyšnou omáčkou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Potom plech vyberieme, posypeme syrom a pečieme ešte 15-20 minút.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes