plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď vyskúšate mäso v tejto cesnakovo-horčicovej marináde, inak ho už robiť nebudete: Luxusná krkovička vhodná aj na slávnostný stôl!

Pečené mäso nikdy nechutilo lepšie! Vďaka tejto fantastickej marináde podľa receptu zo stránky napadovy.blog premeníte bravčovú krkovičku na luxusnú delikatesu, ktorá sa hodí aj na slávnostný stôl.

Potrebujeme:

1200 g bravčovej krkovičky

pár lyžíc plnotučnej horčice

3 strúčiky cesnaku

6 ks bobkového listu

5 klinčekov

8 ks nového korenia

8 ks celého čierneho korenia

1 PL cukru

soľ podľa chuti

1 l vody

Postup:

1. Marinádu si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme vodu, pridáme koreniny a privedieme do varu. Varíme 5 minút a potom necháme vychladnúť.

2. Mäso namočíme do vychladnutej marinády a necháme v chladničke 24 hodín.

3. Potom mäso vyberieme a osušíme ho papierovými utierkami.

4. Cesnak prelisujeme, pridáme horčicu, soľ a dobre premiešame.

5. Touto zmesou potrieme celý povrch mäsa a necháme marinovať aspoň 2-3 hodiny v chladničke.

6. Potom mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a pečieme 1 hodinu na 190 °C.

7. Pred dopečením mäso vyberieme, alobal otvoríme a dopečieme 15 minút, aby malo peknú kôrku.

8. Hotovo. Mäsko môžeme nakrájať a podávame s obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes