plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už viem, čo pripravím na obed: Vyskúšajte aj vy tieto vynikajúce bravčové kúsky s dusenou zeleninou!

Ak patríte k ľuďom, ktorí milujú guláš, určite si zamilujete aj toto jedlo podľa receptu z youtube. Šťavnaté bravčové mäsko na spôsob gulášu s mrkvou a zemiakovým pyré!

Potrebujeme:

800 g bravčového karé alebo krkovičky

2 malé cibule alebo 1 veľkú

1 mrkvu

1/2 kapie

3 PL paradajkovej pasty

200 g paradajok

soľ

čierne mleté korenie

červenú mletú papriku podľa chuti

rastlinný olej

700 ml vody

1 bobkový list

100 g kyslej smotany

1 PL hladkej múky

1 pohár vody

Postup:

Na panvicu si nalejeme rastlinný olej, rozohrejeme a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu asi 4 – 5 minút. 

Potom pridáme očistenú, na malé kúsky pokrájanú mrkvu a osmažíme ju asi 5 – 6 minút. 

Bravčové karé si nakrájame na menšie kúsky a osmažíme na rozhorúčenej panvici.

Pridáme mrkvu s cibuľou, osolíme, okoreníme a premiešame.

Paradajkovú pastu si zmiešame s paradajkami, ktoré sme si nastrúhali na hrubom strúhadle.

Nalejeme do panvice s mäsom.

Zalejeme vodou, pridáme 1 bobkový list.

Zakryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka asi 1,5 hodiny.

V samostatnej miske si zmiešame kyslú smotanu s lyžicou múky, zalejeme pohárom vody a vymiešame do hladka.

Prilejeme do panvice s mäsom a premiešame. 

Nakoniec primiešame ešte nakrájanú kapiu, nasypeme červenú mletú papriku.

Prikryjeme pokrievkou a dusíme ešte 15 minút. 

Na záver môžeme posypať nasekanou alebo sušenou petržlenovou vňaťou.

Podávame napríklad so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes