plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové mäso pečené v horčici – žiadna práca a máte večeru ako lusk: Len pár zárezov, cesnak, horčica a máte mäso ako od šéfkuchára!

Výborný nápad na prípravu jednoduchého a pritom vynikajúceho jedla.

Potrebujeme:

  • Mäso 1 kg (v mojom prípade bravčové stehno, ale môžete skúsiť aj morčacie mäso)
  • Horčica pikantná alebo obyčajná (3 lyžice takej a 3 lyžice takej)
  • Med – 1 lyžica
  • Rozmarín, soľ, korenie, pálivú papriku
  • Cesnak 3-4 strúčiky
  • cibuľa
  • Trochu vody

Potrebujeme:

Najlepšie je mäso nechať marinovať cez noc. Mäso umyjeme, osušíme, nakrojíme, marinujeme a necháme ho 24 hodín stáť. Nasledujúci deň stačí len vložiť mäso do rúry predhriatej na 180 ° a pečieme asi 1,5-2 hodiny. K príprave marinády na mäso sa zmieša po 3 lyžice horčice pikantnej a obyčajnej, lyžicu medu, soľ, korenie a pálivej papriky. Do marinády môžeme pridať aj trošku vody. Ošúpeme cesnak a nakrájame na malé kúsky. Narezané mäso naplníme nasekaným cesnakom, ako na obrázku nižšie.

Marinádu navrstvíme na mäso a posypeme bylinkami a necháme v chladničke cez noc.

Na druhý deň pred pečením vyberieme z chladničky aspoň kým sa rozohreje rúra. Obložíme cibuľovými krúžkami a vložíme do rúry. Najskôr pečieme prikryté a asi 40 minút pred koncom odkryjeme.

Pečieme 1,5 – 2 hodiny. Môžeme podávať so šalátom. je to perfektne ochutené a pritom jednoduché jedlo!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes