Výborný nápad na prípravu jednoduchého a pritom vynikajúceho jedla.
Potrebujeme:
- Mäso 1 kg (v mojom prípade bravčové stehno, ale môžete skúsiť aj morčacie mäso)
- Horčica pikantná alebo obyčajná (3 lyžice takej a 3 lyžice takej)
- Med – 1 lyžica
- Rozmarín, soľ, korenie, pálivú papriku
- Cesnak 3-4 strúčiky
- cibuľa
- Trochu vody
Potrebujeme:
Najlepšie je mäso nechať marinovať cez noc. Mäso umyjeme, osušíme, nakrojíme, marinujeme a necháme ho 24 hodín stáť. Nasledujúci deň stačí len vložiť mäso do rúry predhriatej na 180 ° a pečieme asi 1,5-2 hodiny. K príprave marinády na mäso sa zmieša po 3 lyžice horčice pikantnej a obyčajnej, lyžicu medu, soľ, korenie a pálivej papriky. Do marinády môžeme pridať aj trošku vody. Ošúpeme cesnak a nakrájame na malé kúsky. Narezané mäso naplníme nasekaným cesnakom, ako na obrázku nižšie.
Marinádu navrstvíme na mäso a posypeme bylinkami a necháme v chladničke cez noc.
Na druhý deň pred pečením vyberieme z chladničky aspoň kým sa rozohreje rúra. Obložíme cibuľovými krúžkami a vložíme do rúry. Najskôr pečieme prikryté a asi 40 minút pred koncom odkryjeme.
Pečieme 1,5 – 2 hodiny. Môžeme podávať so šalátom. je to perfektne ochutené a pritom jednoduché jedlo!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)