Bravčové mäso pečené v horčici – žiadna práca a máte večeru ako lusk: Len pár zárezov, cesnak, horčica a máte mäso ako od šéfkuchára!

Výborný nápad na prípravu jednoduchého a pritom vynikajúceho jedla.

Potrebujeme:

Mäso 1 kg (v mojom prípade bravčové stehno, ale môžete skúsiť aj morčacie mäso)

Horčica pikantná alebo obyčajná (3 lyžice takej a 3 lyžice takej)

Med – 1 lyžica

Rozmarín

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ

korenie

pálivú papriku

Cesnak 3-4 strúčiky

cibuľa

Trochu vody

Potrebujeme:

Najlepšie je mäso nechať marinovať cez noc.

 

 

Mäso umyjeme, osušíme, nakrojíme, marinujeme a necháme ho 24 hodín stáť.

Nasledujúci deň stačí len vložiť mäso do rúry predhriatej na 180 ° a pečieme asi 1,5-2 hodiny.

K príprave marinády na mäso sa zmieša po 3 lyžice horčice pikantnej a obyčajnej, lyžicu medu, soľ, korenie a pálivej papriky.

 

 

Do marinády môžeme pridať aj trošku vody.

Ošúpeme cesnak a nakrájame na malé kúsky.

Narezané mäso naplníme nasekaným cesnakom, ako na obrázku nižšie.

 

 

Marinádu navrstvíme na mäso a posypeme bylinkami a necháme v chladničke cez noc.

 

 

Na druhý deň pred pečením vyberieme z chladničky aspoň kým sa rozohreje rúra.

Obložíme cibuľovými krúžkami a vložíme do rúry.

Najskôr pečieme prikryté a asi 40 minút pred koncom odkryjeme.

 

 

Pečieme 1,5 – 2 hodiny.

Môžeme podávať so šalátom. je to perfektne ochutené a pritom jednoduché jedlo!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay