Bravčové mäso na thajský spôsob

Vynikajúci a rýchly obed s nádychom exotického Thajska. Recept môžete samozrejme pripraviť aj z iného mäsa – napríklad z hovädzieho či kuracieho.

Vynikajúci a rýchly obed s nádychom exotického Thajska. Recept môžete samozrejme pripraviť aj z iného mäsa – napríklad z hovädzieho či kuracieho.

Potrebujeme:

300 g bravčového karé

2 ks farebnej papriky

1 ks koreňa zázvoru (3-4 cm)

3 strúčiky cesnaku

2 ks červenej cibule

...

20 ml oleja

125 ml mlieka

2 lyžice sójovej omáčky

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Kari korenie

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na malé kúsky. Mäso necháme marinovať v sójovej omáčke a 10 ml oleja 20 minút.

Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu, cesnak a zázvor.

Na panvici zahrejmeme zvyšný olej a opražíme marinované mäso. Pridáme mlieko a varíme, kým sa takmer všetka kvapalina neodparí. Potom pridáme papriku, zázvor, cibuľku, cesnak a dusíme približne 5 minút. Osolíme a okoreníme.

Prikryjeme pokrievkou a varíme 20 minút alebo kým mäso nie je hotové.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom