Inšpirácia na bravčové kúsky v krémovej horčicovej omáčke. Je to výborný a hlavne rýchly tip na obed pre celú rodinu.
Potrebujeme:
300 g bravčové mäso
1 ks cibuľa
1 ks mrkva
3 lyžice kyslá smotana
2 lyžice dijonská horčica (ak máte obyčajnú horčicu, dajte pokojne aj 3 lyžice)
2 lyžice obyčajná horčica
2 lyžice hladká múka
1 šálka horúca voda
soľ, korenie
rastlinný olej
Voliteľné: huby
Marináda na mäso:
1-2 lyžice kari korenia
1/2 lyžičky soľ
2 lyžice sójová omáčka
korenie
Postup:
Bravčové mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.
Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme. Ak chcete môžete pridať aj nakrájané huby a orestovať ich spolu s mrkvou a mäsom.
Potom mäso podlejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicou múky, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.
Ako prílohu môžete podávať ryžu, zemiaky, alebo zemiakovú kašu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
titulný obrázok: richard31/gutekueche.at