Bravčové kúsky s mrkvou v krémovo horčicovej omáčke: Nič lepšie som už dlho nejedla, tá omáčka nemá chybu!

Inšpirácia na bravčové kúsky v krémovej horčicovej omáčke. Je to výborný a hlavne rýchly tip na obed pre celú rodinu.

Inšpirácia na bravčové kúsky v krémovej horčicovej omáčke. Je to výborný a hlavne rýchly tip na obed pre celú rodinu.

Potrebujeme:

300 g bravčové mäso

1 ks cibuľa

1 ks mrkva

3 lyžice kyslá smotana

2 lyžice dijonská horčica (ak máte obyčajnú horčicu, dajte pokojne aj 3 lyžice)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice obyčajná horčica

2 lyžice hladká múka

1 šálka horúca voda

soľ, korenie

rastlinný olej

Voliteľné: huby

Marináda na mäso:

1-2 lyžice kari korenia

1/2 lyžičky soľ

2 lyžice sójová omáčka

korenie

Postup:

Bravčové mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.

Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme. Ak chcete môžete pridať aj nakrájané huby a orestovať ich spolu s mrkvou a mäsom.

Potom mäso podlejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicou múky, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.

Ako prílohu môžete podávať ryžu, zemiaky, alebo zemiakovú kašu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

titulný obrázok: richard31/gutekueche.at