plny-hrniec_transparent_negativ.png

Minútkové bravčové kúsky na spôsob Stroganov: Keď neviete čo na rýchly obed, tento recept vás vždy zachráni!

Tento recept je dobré mať vždy po ruke. Jedlo z dostupných surovín, ktoré je chutné, nie je náročné na prípravu a ulahodí každému, kto má rád mäsko a cestoviny :)

Potrebujeme:

1 kg bravčovej panenky alebo karé či stehna

cca 150 g údenej slaniny

1 cibuľu

250 g húb

červenú mletú papriku podľa chuti

1 kyslú smotanu

1 PL hladkej múky

2 zelené papriky

2 paradajky

soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

masť

vodu

obľúbené cestoviny, ryža, alebo zemiaky

Postup:

Nakrájajte si paradajky, zelené papriky a huby. Slaninu nakrájajte na väčšie kúsky a cibuľu na drobno. Bravčové mäso umyte, nakrájajte na plátky alebo kúsky a jemne roztlačte hánkami. Osoľte. Slaninu osmažte na masti a potom ju vyberte na tanier. Plátky mäsa obaľte z oboch strán v múke a pár minút opečte z oboch strán na panvici, kde ste predtým smažili slaninku. Mäsko odložte na tanier a v tomto výpeku osmažte nakrájané huby (ak je potrebné, pridajte ešte trochu masti).

Pridajte nakrájanú cibuľu, papriku a paradajky. Osoľte, okoreňte, posypte červenou mletou paprikou, pridajte plátky mäsa a zalejte dostatočným množstvom vody, aby bolo mäso celé ponorené.

Prikryte pokrievkou a takto duste za občasného premiešania asi 1 hodinu. Kontrolujte vodu a podľa potreby dolejte. Keď je mäso hotové, vyberte ho na tanier. Smotanu zmiešajte s múkou tak, aby nevznikli hrudky a primiešajte asi 2-3 lyžice horúcej omáčky. Ak je konzistencia hladká, za stáleho miešania vlejte do hrnca s omáčkou. Vráťte naspäť mäso a pridajte slaninu. Zmiešajte a povarte asi 2 minútky. Hotovo! Teraz už len uvarte cestoviny alebo inú prílohu a máte chutný sýty obed, na ktorom si pochutí rodina, aj prípadní hostia. Dobrú chuť!

Zdroj: receptneked.hu

Najlepšie recepty na dnes